novak_djokovic_kina

Đoković: Vera u pobedu ključ uspeha!

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas španskom dnevniku ABC da je vera u pobedu ključ uspeha protiv igrača kao što je Rafael Nadal.

-Nadal je definitivno najbolji teniser današnjice i ukoliko zelite da pobedite takve tenisere, neophodna je istinska vera u svoje sposobnosti – rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je naglasio da je ponosan na seriju od 24 uzastopne pobeda koju je ostvario od početka sezone, odnosno na četiri osvojene titule – na Australijan Openu, u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju,.

Povezana vest:  ATP KVINS, Đoković u polufinalu dubla u Kvinsu

-Svestan sam da sam započeo sezonu na najbolji mogući način. Ovo su bila četiri najbolja meseca u mojoj karijeri do sada – rekao je prvi reket Srbije.

Đoković je napomenuo da je još „rano da se razmišlja o napredovanju ka mestu broj jedan na ATP listi“.

-Ukoliko budem imao šansu da se borim za mesto broj jedan na ATP listi, neophodno je pre svega, da tokom cele godine igram konstantno dobro – istakao je Đoković

Povezana vest:  WTA SEUL, Voznijacki osvojila titulu posle više od godinu dana

Dvostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije napomenuo je da je pobeda nad Nadalom u finalu Majamija ostvario u „jednom od najboljih finala“.

Đoković je dodao da je ponosan na „neverovatan uspeh“ ostvaren protiv „jednog takvog mentalno i fizički jakog asa kakav je Nadal“.

-Nadal i Federer su mentalno izuzetno jaki teniseri koji ti tokom meča ne poklanjaju ni jedan poen i do kraja duela stalno podižu nivo igre – precizirao je Đoković.

Povezana vest:  Jankovićeva odlična na startu mastersa u Istanbulu

Srpski teniser je naglasio da se u finalu protiv takvih tenisera kao što su Nadal i Federer „vodi pre svega mentalna bitka“.

-Ključ je u samopouzdanju – poručio je Đoković i dodao da je „od malena bio predodređen za tenis“.

-Ne zelim da budem arogantan, ali od svojih šest – sedam godina sanjam o tome da budem broj jedan na svetu. A ukoliko u tome ne uspem, svejedno ću biti srećan – zaključio je Đoković.