Marej: Ne osećam se baš sjajno 

Andrew_Murray_portaitFinalista Otvorenog prvenstva Australije u tenisu Endi Marej izjavio je da se ne oseća baš dobro posle današnjeg poraza od 3:0 u setovima od Rodžera Federera. 
-Ne osećam se sad baš sjajno. Mnogo sam radio da bih došao dovde, želeo sam da osvojim turnir. Mislim da na to najviše utiče način na koji se meč završio, bilo je to prilično emotivno. Mislim da bih bio smireniji da sam bio potpuno ‘oduvan’ – rekao je Marej novinarima. 
Federer je treći set dobio pošto se povratio od 2:5 i došao do taj-brejka, u kome je slavio sa 13:11. 
Škotski teniser često se držao za bedro i pravio bolne grimase, ali je rekao da su njegovi fizički problemi bili drugačije prirode, odnosno da je problem bio u odeći. 
-Nije baš u pitanju bedro. Teško je objasniti, kao da mi je donji deo leđa ukočen, kako je bilo tokom većeg dela turnira. Nosim biciklistički šorc kad igram, a on je nekad baš uzak… Uglavnom, u pitanju je samo bio biciklistički šorc koji sam nosio – rekao je Marej. 
Javnost u Velikoj Britaniji mnogo očekuje od ovog tenisera, odnosno nada se da će doneti neki grend slem u zemlju posle 74 godine pauze. 
-Nisam osećao pritisak na terenu. Znate, od kuće dobijate mnogo poruka koje vam žele sreću, a to je lepo. Kada izađem na teren, uopšte ne razmišljam o tome. Tek posle meča sam razmišljao o tome kako sam želeo da pobedim zbog svih kod kuće, ali to se nije desilo – rekao je Marej. 
On je najavio da će otići na kraći odmor i videti koje delove svoje igre treba da popravi.

Povezana vest:  Nadal prodao akcije FK Majorka