AA_tennis_ball_racquet

Održan turnir u Zvečanu

 

Pobednik teniskog turnira treće kategorije do 18 godina, koji je sinoć završen u Zvečanu, je Nemanja Radomirović iz teniskog kluba grada domaćina. Radomirović je rezultatom 2:0 – po setovima 6:2, 6:2, pobedio Vukana Ivanovića iz TK „Leposavić“.

Predsednik TK „Zvečan“ Vladeta Vulović istakao je za Tanjug da je zadovoljan što su deca imala priliku da se oprobaju na ovom turniru, iako je učestvovalo samo 16 igrača iz teniskih klubova sa severa Kosova.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Troicki brani titulu u Moskvi

On je dodao da je predsednik teniskog saveza Istočne Srbije najavio seriju turnira od kojih će prvi naredni biti održan u maju u Zvečanu. U pitanju je turnir za decu do 16 godina uz učešće 32 igrača.

Predsednik Sportskog saveza Zvečan Ranko Nedeljković istakao je na otvaranju da je ovo prvi zvanični teniski turnir na Kosovu u poslednjih deset godina koji se i boduje.

Povezana vest:  Troicki u 3. kolu kvalifikacija

-Učesnici su deca koja su među prvih 100 u tenisu Srbiji i ovim turnirom pokušavamo da prebacimo deo teniskih dešavanja i kod nas na Kosovo. Ono što sledi je serija turnira koji će se bodovati i koji će deci omogućiti viši rang takmičenja – rekao je Nedeljković.

Dvodnevni turnir u Zvečanu održan je pod pokroviteljstvom Teniskog saveza Srbije, a u organizaciji opštine Zvečan, Sportskog saveza Zvečan, a domaćin turnira bio je istoimeni klub.

Povezana vest:  AO 2014, Ivanović: Nedostajale su mi emocije