nikola_ciric

SERBIA OPEN 2011

Zekić i Ćirić u drugom kolu kvalifikacija

Četvrti i peti nosilac kvalifikacija Serbia Opena plasirali su se u naredno kolo ubedljivim pobedama na startu.

Francuz Vinsent Milot bio je bolji od Španca Iniga Servantesa-Huegana rezultatom 6:4, 7:6 (7:2). Nešto ranije Slovak Martin Kližan, juniroski prvak Evrope iz 2005. godine, savladao je Đanluka Nasoa iz Italije rezultatom 6:4, 6:4.

Povezana vest:  Ðoković: Da pozovem Čaka Norisa za savet?

Najuzbudljiviji meč dana pripao je domaćem teniseru Miljanu Zekiću (449), koji je posle tri časa igre i dva preokreta preokreta došao do trijumfa nad 229. teniserom sveta Marko Krugnolom rezultatom 4:6, 6:4, 7:5.

Gubio je naš teniser 4:6, 0:3. Činilo se da će Italijan rutinski privesti susret kraju, ali Zekić nije tako mislio. Vratio se u meč, osvojio set i ponovo došao u neugodnu situaciju krajem odlučujućeg seta u kome je Krugnola vodio 5:3 i servirao za prolaz u drugo kolo kvalifikacija. Zekić je ponovo smogao snagu, vezao četiri gema i došao do značajne pobede i susreta sa Martinom Kližanom.

Povezana vest:  Uspešan start Pašanskog na čelendžeru u Brazilu

Posle Zekića, plasman u drugo kolo kvalifikacija izborio je i osmi nosilac iz Srbije, Nikola Ćirić. I on je morao da nadoknadi set zaostatka protiv Belorusa Sjarheja Betua. Nakon jednog časa i 55 minuta igre naš teniser je trijumfovao rezultatom 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Dušan Vemić (vajld karta) poražen je u poslednjem meču dana od drugog nosioca, Marsela Ilhana iz Turske rezultatom 5:7, 5:7.

Povezana vest:  US OPEN 2012, REZULTATI, Karolina Vozniacki eliminisana