rafael_nadal_2

ATP BARSELONA

Šesta kruna u srcu Katalonije: Nadal pobedio Ferera za novi naslov u Barseloni

Španac Rafael Nadal nezaustavljivo gazi i dalje suparnike na zemljanoj podlozi. Prvi teniser sveta je osvojio i ATP turnir u Barseloni pobedom protiv sunarodnika Davida Ferera u finalu sa 6:2, 6:4.

Time je Nadal došao do šeste krune na ATP turniru u Barseloni. Prošle godine nije nastupao na ovim terenima zemljane podloge, ali treba reći da je u finalu 2008. i 2009. godine pobedio također Ferera, današnjeg suparnika u finalu.

Povezana vest:  Đoković bolji i od Sepija, u osmini finala sa Simonom

Isto tako, Ferer je bio suparnik Nadalu i u finalu prošlonedeljnog turnira u Monte Karlu kada je također izgubio dva seta.

Nadal je ovim slavljem došao do 31. osvojenog ATP turnira na zemljanoj podlozi, kao i 45. u karijeri. U Barseloni je sada na 29 uzastopnih pobeda, ali je isto tako na nizu od 34 pobede na zemljanoj podlozi. Zadnji poraz pamti iz Roland Garosa 2009. godine kada ga je savladao Robin Soderling.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, ŠPANIJA-FRANCUSKA, Polufinale Dejvis Kupa u areni za borbu s bikovima

U prvom setu nedeljnog finala je Nadal protutnjao kraj Ferera (6:2), a činilo se da će slično završiti i drugi set. Naime, Nadal je imao 2:0 i 15:30 na servis suparnika, ali je u tom trenutku došlo do preokreta na terenu.

Nadal je počeo češće da greši, a Ferer je dobio nešto veću sigurnost u udarcu, te je preciznije i konstantnije pravio napade na najboljeg svetskog tenisera. Nanizao je Ferer četiri gema za 4:2, ali je potom isto to učinio Nadal. Dobio je četiri gema zaredom za ukupno slavlje 6:2, 6:4.

Povezana vest:  JUNIORSKI AO 2013, Milojević u četvrtfinalu

Meč je trajao jedan sat i 50 minuta, a Nadal je iskoristio šest od 16 brejk prilika. Ferer je imao osam šansi i napravio tri brejka. Izdvojimo da je Ferer na drugi servis osvojio u meču tek 29 posto poena (6 od 21).