serbian_open_2009_zastava

SERBIA OPEN 2011

Nosioci uspešni u poslednjem kolu kvalifikacija

 

Poznata su imena tri tenisera koji su se kvalifikovali za glavni žreb Serbia Opena (25. april – 1. maj). Nakon tri kola kvalifikacija, mesto u glavnom delu turnira obezbedili su 5. i 6. nosilac, Slovak Martin Kližan i Hrvat Franko Škugor.

Kližan je bio bolji od hrvatskog tenisera Antonija Veića rezultatom 7:5, 6:2, dok je Škugor rezultatom 6:4, 6:2 eliminisao tenisera iz BiH, Mirzu Bašića. Turnir je završen za Herarda Granoljersa-Pujola. Nakon što je dobio prvi set, Španac je izgubio koncentraciju i dozvolio Austrijancu Aleksanderu Peji da osvoji naredna dva seta i plasira se u glavni žreb – 4:6, 6:1, 6:4.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Zimonjić: Prvi put smo nekoga savladali posle drugog dana

U poslednjem meču kvalifikacija sedmi nosilac Adrijan Ungur (Rumunija) bio je bolji od drugog kosturaša Marsela Ilhana (Turska) rezultatom 6:4, 6:0.

-Kvalifikacije su protekle fenomenalno, ispratilo ih je mnogo ljudi a to nas čini srećnim jer zbog toga i pravimo turnir. Kvalifikacije su pritom bile veoma jake, prvi nosilac je bio 45. igrač sveta sa ATP listi, što se graniči sa Grend slemom. Turnir je sve bolji i bolji, a sve ovo što radimo ove godine je mnogo kvalitetnije u odnosu na prošlu zato što smo završili infrastrukturne objekte i sada možemo više da se bavimo vanteniskim aktivnostima. Imamo Novaka, imamo svetske šampione i želimo da im ukažemo posebnu čast – izjavio je direktor „Serbia Open“-a, Goran Đoković.

Povezana vest:  Federer: Očekujem mnogo od Đokovića, Vavrinke i Marija