rafa_nadal_atp_rim

Rafael Nadal će prvi dobiti nagradu „Juan Antonio Samaranch“

Španac Rafael Nadal, najbolji svetski teniser, 28. aprila će u Madridu dobiti veliku počast. Naime, biće mu tada uručena nagrada „Juan Antonio Samaranch“, te će popularni Rafa biti prvi nagrađen u ovoj verovatno dugoj budućoj tradiciji.

Prošle godine, 21. aprila, je preminuo Huan Antonio Samaran u 89. godini života, a više od dvadeset godina od 1980. do 2001. godine je bio na poziciji predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOO-a). Bio je veliki zaljubljenik u sport, cenjen u svakom kutku sveta i defitinitivno jedna od najpozitivnijih osoba u svetu sporta u poslednje vreme.

Povezana vest:  Trofejan vikend za srpski tenis  

Jedan deo Samaranove porodice je prošle nedelje bio na ATP turniru u Barseloni, gde je Rafael Nadal još jednom iskazao nepobedivost na teniskim terenima kada je u pitanju zemljana podloga. Pobedom protiv sunarodnika Davida Ferera u finalu osvojio je šestu krunu u Barseloni, u isto toliko nastupa, a tom prilikom ga je Samaranova unuka Ana Gras nazvala „verovatno najboljim svetskim teniserom ikada“.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić 333!

Dva dana nakon toga je žiri zadužen za dodelu novoustoličene nagrade odlučio da baš Nadal bude prvi nosilac iste zbog svoje sportske veličine, opšteg poštovanja u svetu i promociji profesionalizma na terenu.

Ubuduće će se također ova nagrada dodeljivati, kako sportistima-pojedincima, tako i ekipama, trenerima, radnicima i ostalim radnicima u sportu.