tipsarevic_prvo_kolo

SERBIA OPEN 2011

Janko Tipsarević, sedmi nosilac, treći je polufinalista Serbia Opena.

 

Srpski teniser, 36. na svetskoj rang listi, nakon tri odigrana seta dobio je Indijca Somdeva Devermana rezultatom 6:3, 3:6, 6:4. Meč je trajao dva časa i 38 minuta. Da li ćemo u subotu od 20 časova gledati srpsko polufinale zavisi od ishoda poslednjeg četvrtfinalnog meča između prvog nosioca Novaka Đokovića i Blaža Kavčića iz Slovenije (večeras u 20:00h).

Povezana vest:  Lola Radivojević osvojila profi prvenac

Poput meča drugog kola protiv Zvereva, Janko je ušao u četvrtfinalni duel protiv Devermana. Posle 47 minuta igre srpski teniser je na svom kontu imao jedan brejk do koga je došao u drugom gemu. Razliku od tri gema, Janko je čuvao do kraja seta koji mu je pripao rezultatom 6:3.

U drugom setu usledio je pad u igri Tipsarevića, iako je već u prvom gemu došao do brejka. Nakon 3:3, Indijac je vezao tri gema i izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Povezana vest:  Šarapova dobila pozivnicu za turnir u Stenfordu

Slično uvodnom setu, Janko prvi stiže do brejka i prednosti od tri gema, 4:1, zatim i 5:2. Deverman je uspeo da vrati brejk, smanji na 5:4 i servira za izjednačenje. Međutim, Janko u desetom gemu oduzima servis rivalu bez izgubljenog poena i otvara vrata polufinala.