nole_2

ATP MADRID 2011

Đoković i Troicki u singlu, Zimonjić u dublu

 

Posle turnira u Beogradu na redu je veliki Masters turnir serije 1.000 u Madridu. Iz Srbije će na ovom takmičenju učestvovati Novak Đoković (2), Viktor Troicki (16) a u konkurenciji parova Nenad Zimonjić sa Mihaelom Ljodrom.

Đoković je, kao drugi nosilac slobodan prvo kolo, dok u drugom igra protiv boljeg iz meča Ernest Gulbis (LAT) – Kevin Andersson (JAR). Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv Nemca Florijana Majera a u drugom, ako pobedi, protiv boljeg iz duela Tomas Beluči (Brazil) – Pablo Andujaro (Španija). Dvojica srpskih tenisera mogli bi da se sastanu tek u polufinalu jer se nalaze na istoj polovini žreba.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Đoković izgubio od Verdaska u polufinalu

Naravno, sa druge strane, za prvog nosioca postavljen je Rafael Nadal, svetski reket broj jedan. Nagradni fond turnira je 3.706.000 evra a pobednik turnira inkasiraće 1.000 atp poena i 590.000 evra, dok će finalista zaraditi 275.000 evra i 600 ATP poena.

U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić postavljen je za šestog nosioca u paru sa Mihaelom Ljodrom (Frnacuska) a prvo kolo su slobodni a u drugom čekaju boljeg iz duela Melo/Soares (Brazil) – Novls/Rodik (Bahrein/SAD).

Povezana vest:  VIMBLDON, Uvećan nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon

Viktor Troicki će igrati u paru sa Slovakom Mihalom Mertinakom a u prvom kolu će se sastati sa Lukasom Dlohijem i Endijem Ramom (Češka/Izrael).

Pobednici u dublu zaradiće 180.000 evra i 1.000 poena dok će učesnici finala inkasirati 600 poena i 83.000 evra.