nole_pehar

Đoković ne razmišlja o nizu pobeda

 

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da ne razmišlja o rezultatima u ovoj sezoni i da je svestan da će niz pobeda uskoro morati da se prekine. Đoković je neporažen od decembra, u poslednjih 29 mečeva, a ove nedelje igra na turniru u Madridu, gde će pokušati da osvoji svoju šestu titulu u sezoni.

-Ne razmišljam mnogo o nizu pobeda u sezoni… Ne verujem da mogu da pobedim u svakom meču na šljaci. Ali, koncentrisan sam samo na naredni meč i videćemo dokle ću stići – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Ostavka Mekinroa, menadžera Američke teniske federacije

Đoković je u nedelju dobio turnir Srbija open u Beogradu i time zabeležio 27. uzastopnu pobedu u sezoni.

Đoković bi u finalu turnira u Madridu mogao da igra protiv prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, koji od 2009. godine nijednom nije izgubio na šljaki. Srpski teniser je ove sezone dva puta pobedio Nadala, u finalima turnira u Majamiju i Indijan Velsu, ali ga nikada nije pobedio na šljaci.

Povezana vest:  Rolan Garos odložen za kraj septembra

-Znam da mogu dobro da igram u Madridu i da mogu da pobedim najbolje svetske tenisere – rekao je on.

Đoković je posle dobrih rezultata preuzeo drugo mesto na ATP listi od Rodžera Federera.

-Sve je moguće ako verujete u svoj uspeh i ako ste fizički spremni, motivisani i posvećeni svom poslu. Prethodnih godina sam naporno radio na svojoj igri i psihičkom pristupu i sada mi se to isplaćuje – istakao je drugi teniser sveta.

Povezana vest:  FED KUP, 840 besplatnih karata za meč između Srbije i Kanade

Đoković će sutra oko 14 sati, u drugom kolu turnira u Madridu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.