FED KUP, SRBIJA – RUSIJA

Tarpiščev: Ko pobedi može i do titule prvaka

 

rusijaSelektor ženske teniske reprezentacije Rusije Šamil Tarpiščev ocenio je danas u Beogradu da će pobednik predstojećeg duela njegove ekipe i Srbije imati velike šanse da ove sezone i osvoji Fed kup.

-Čini se da je tako. Da će šanse za titulu biti vrlo dobre za pobednika ovog duela. Nama posebno, jer bi u slučaju pobede sve naredne mečeve igrali kao domaćini – kazao je Tarpiščev na konferenciji za novinare pred meč prvog kola Svetske grupe Fed kupa, koji će se u subotu i nedelju igrati u beogradskoj Areni.

Tarpiščev je, takođe, ocenio da bi njegova ekipa trebalo da pobedi Srbiju ako bude igrala svoj najbolji tenis, iako je u Beograd doputovala znatno oslabljena.

Povezana vest:  Ana Ivanović u 2. kolu

-U suštini, uvek zavisi od nas. U tenisu se, doduše, nikad ne zna, sve zavisi od trenutne forme, ali… ako budemo pružili svoj maksimum, ne bi trebalo da imamo problema – naveo je Tarpiščev, koji neće moći da računa na Dinaru Safinu, Jelenu Dementjevu, Veru Zvonarovu, Nađu Petrovu i Jelenu Vesninu.

-Problem je prenatrpan kalendar teniserki i zbog toga česte povrede. Zahvalan sam ovim devojkama koje su tu. Teško je igrati Fed kup posle Otvorenog prvenstva Australije – rekao je Tarpiščev, čija je ekipa prošle sezone stigla do polufinala, a 2004, 2005, 2007. i 2008. godine i osvojila Fed kup.

Meč sa Srbijom trebalo je da propusti i četvrta teniserka sveta Svetlana Kuznjecova, ali se ona predomislila u poslednjem trenutku.

Povezana vest:  ATP PEKING, Zimonjić i Nestor zaustavljeni u polufinalu

-To je neka njena specijalna taktika – našalio se Tarpiščev, dok je Kuznjecova na pitanje da li je njena promena odluke deo strategije uzvratila kontrapitanjem.

-Da li je nastup Jelene Janković deo taktike? Ko tu taktizira – zapitala se raspoložena Kuznjecova, aludirajući na sličan gest najbolje srpske teniserke, koja je prvo otkazala učešće na meču, ali se danas predomislila.

-Jednostavno volim da igram za reprezentaciju. Odlično se slažemo i predstavlja mi uživanje da nastupam za nacionalni tim – pojasnila je Kuznjecova, koju su srpske reprezentativke Jelena Janković i Ana Ivanović često imenovale kao sjajnu osobu, jednu od najboljih prijateljica među teniserkama.

-Družimo se van terena. Na terenu igramo – istakla je, ipak, 24-godišnja Ruskinja i jasno stavila do znanja da popuštanja neće biti.

Povezana vest:  Venus Vilijams odbranila titulu u Dubaiju

Drugi reket Rusije u Beogradu posle brojnih odustajanja, biće 31. teniserka sveta Alisa Klejbanova, koja je prošle godine po dva puta igrala sa Jankovićevom i sa Ivanovićevom. Jankovićevu je oba puta i pobedila, dok je Ivanovićevu savladala jednom, a jednom je izgubila.

-Uvek je bilo teško i verovatno će i sada biti tako. Ali, spremna sam da se borim, pa ćemo videti – naglasila je 24-godišnja Klejbanova.

Rusiju će u susretu sa Srbijom predstavljati i 38. igračica sveta Anastasija Pavljučenkova i Vera Duševina, koja je 40. na WTA rang listi.

-Biće veoma interesantno – poručila je Duševina, a kratka je bila i Pavljučenkova. – Znamo da imamo jaku reprezentaciju i spremne smo to i da pokažemo – navela je Anastasija Pavljučenko.