nole_2

ATP MADRID

Đoković pobedio Nadala u finalu Madrida

 

Novak Đoković – Rafael Nadal 2:0 (7:5, 6:4)

 

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je večeras turnir masters serije u Madridu, pošto je u finalu pobedio najbolje rangiranog igrača sveta, Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4. Đokoviću je to 32. uzastopna pobeda u 2011. i šesti trofej na šestom turniru ove sezone.

Srpskom teniseru to je bio 10. trijumf u 26. međusobnom duelu protiv Nadala. Duel je trajao dva sata i 18 minuta, a gledaoci su imali prilike da vide dosta dugih i atraktivnih poena.

Povezana vest:  ATP BANKOK, Nadal zaustavljen u polufinalu

Đoković je na furiozan način počeo meč, u dva navrata je oduzeo servis Nadalu i poveo sa 4:0. Španac je tada počeo da se „budi“ nošen podrškom domaće publike, napravio je prvi ribrejk, a zatim smanjio na 4:2.

Đoković je u devetom gemu, pri vođstvu od 5:3 propustio tri set lopte, što je Nadal iskoristio i najpre smanjio na 5:4, a potom i izjednačio. Španac nije mogao do potpunog preokreta, pošto je Đoković poveo sa 6:5 i nakon toga novim brejkom rešio set u svoju korist.

Nadal je odlično počeo drugi set, napravio brejk za vođstvo od 1:0, ali je već u sledećem gemu Đoković uzvratio istom merom.

Povezana vest:  Tipsarević i Bernakis eliminisani sa Kupa Kremlja

Od tog trenutka obojica tenisera su igrali, manje-više, sigurno i osvajali gemove na svoj servis. Tako je bilo sve do devetog gema, a potom je Đoković poveo sa 40:0 na servis protivnika. Pokušao je Nadal u samoj završnici da se izvuče, ali mu Đoković to nije dozvolio i naterao ga da u poslednjem poenu pošalje lopticu u aut.

Đoković je, nakon što je primio pehar iz ruku gradonačelnika Madrida, pozdravio publiku na španskom, a zatim nastavio na engleskom.

Povezana vest:  Kraj za Jankovićevu i Krunićevu na Vimbldonu

-Rafa nije imao sreće danas, a uvek je veliki izazov igrati protiv njega. Nadam se ćemo odigrati još mnogo ovakvih mečeva. Hvala publici što je doprinela da ovaj meč bude poseban – kazao je Đoković.

Nadal je čestitao Đokoviću na odličnoj igri u finalu, ali i tokom dosadašnjeg dela sezone. Đokoviću je „sjajnu pobedu i fantastičan uspeh“ u Madridu čestitao i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je teniseru poželeo „još mnogo uspeha i trofeja u nastavku karijere“.

Trijumf u Madridu, pored novih 1.000 ATP poena, Đokoviću je doneo i ček na 590.000 evra.