nole_1

Nole skinuo sa trona ‘kralja šljake’

 

Najbolji srpski teniser Novak Djoković izjavio je da je prezadovoljan svojom igrom nakon trijumfa na turniru masters serije u Madridu, gde je savladao branioca titule Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4.

-Izašao sam na teren s mišlju da bih mogao da pobedim. Uspeo sam i veoma sam zadovoljan igrom koju sam prikazao – rekao je sinoć Djoković, koji je u Madridu osvojio šesti ATP trofej ove sezone, ukupno 24. u karijeri.

-Sa tobom je uvek uživanje igrati, ti si veliki šampion – obratio se Djoković uznemirenom Nadalu, sa kojim bi mogao da ukrsti rekete i sledeće sedmice u Rimu, na petom ovogodišnjem mastersu.

Povezana vest:  Ana pobedila Bojanu za osminu finala turnira u Madridu

-Pre svega, mislim da je Rafa večeras bio loše sreće – istakao je Srbin posle 32. pobede zaredom u 2011. godini.

Nadal je rekao kako se nadao da će biti „treća – sreća“, nakon što je poražen od Djokovića u Indijan Velsu i Majamiju.

-Očito nisam igrao kako najbolje umem na zemljanoj podlozi. Moraću da ispravim greške i da tražim rešenja kako da pobedim Djokovića, koji zaslužuje sve čestitke za ono što je uradio ove sezone – izjavio prvorangirani teniser sveta.

Povezana vest:  AO 2014, Đoković imitirao Bekera posle meča sa Fonjinijem

-Ono što sam danas pružio na terenu nije bilo dovoljno protiv veoma dobrog Djokovića – poručio je Nadal, kojeg je briljantni Srbin zaustavio posle 37 uzastopnih pobeda na šljaci.

Ovo je Đokoviću ukupno 24. titula u karijeri, šesta ove sezone. Istovremeno srpski teniser je zabeležio 32. uzastopnu pobedu u 2011. godini.

Đoković od početka sezone ne zna za poraz, osvojio je pet turnira – Australijan Open, Dubai, Indijan Vels, Majami i Srbija Open, ali ga očekuje Nadal, koji je na šljaci poslednji put izgubio 2009. godine od Robina Soderlinga i to u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Povezana vest:  Krunićeva u polufinalu turnira u Guangdžou

Dvojica najboljih tenisera sveta do sada su odigrali 25 mečeva, Nadal je 16 puta bio bolji, ali naš teniser je slavio u poslednja dva susreta, u finalima u Indijan Velsu i Majamiju, Španac je neporažen na šljaci (9-0) i travi (2-0), dok je Đoković bolji na trvdoj podlozi sa skorom 9-5.

Đokoviću je ostao u neugodnom sećanju poslednji duel na šljaci, polufinale Madrida 2009. godine, kada je Španac slavio posle četiri sata i tri minuta igre – 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9).