nole_4

Đoković: Samopouzdanje ključ napretka

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima.

-Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri – ocenio je Đoković koga je nekadašnji prvi igrac sveta Vuilander nazvao „trenutno najboljim igračem današnjice“.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, REZULTATI 2. DAN, Nadal, Marej i Conga uspešni na startu Vimbldona

Đoković je naglasio da je „mentalna zrelost, takođe, važan faktor“ njegove nepobedivosti ove sezone.

-Kada verujete u sebe, ništa nije nemoguće – rekao je Đoković i dodao da tokom mečeva sada samo razmišlja o „narednom poenu“.

-Moja najveća snaga je samopouzdanje. Zato se i odlučujem na dijagonale i udarce koji su u principu teški, jer zahtevaju više “spina”  – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Rumunka Halep protivnica Ane Ivanović u četvrtfinalu

Drugi reket sveta, koji je u nedelju zabeležio prvu pobedu na šljaci protiv „kralja“ ove podloge, Španca Rafaela Nadala, i to na njegovom terenu u Madridu, istakao je da mu je u servis glavno oružje kojim je zabeležio 32 uzastone pobede ove sezone.

-Servis mi prošle godine nije funkcionisao i sada se ‘vratio’, što je velika prednost za mene – rekao je Đoković.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Del Potro bolji od Ferera, u polufinalu s Đokovićem

Osvajač šest titula ove sezone, ukupno 24 u karijeri, naglasio je da je kretanje na terenu takođe bitan faktor uspeha.

-Zajedno sa Rafaelom Nadalom spadam među tenisere koji se najbolje kreću, a brzina igra ključnu ulogu u svakom meču – rekao je Đoković koji će se u drugom kolu Masters tunrira u Rimu u sredu uveče sastati sa Poljakom Lukašom Kubotom.