jelena_jankovic_bekhend_rim

WTA ITALIJA

Jelena Janković u četvrtfinalu turinira u Rimu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Rimu, pošto je danas u trećem kolu savladala Anabel Medinu Geriges iz Španije sa 6:4, 2:6, 6:2.

Prva teniserka Srbije je osmu pobedu nad španskom igračicom zabeležila upornim forsiranjem defanzivnog načina igre.

Janković je od starta meča pokazala da nema nameru da napada, već da će odbrambenom taktikom krčiti put ka pobedi.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ana ostala na šestom mestu, Janković napredovala

U prvom setu je Geriges već u početnom gemu napravila brejk, a zatim povela sa 2:0, da bi u trećem gemu propustila dve brejk šanse.

Naša tenisrka je posle dva sjajna „ispaljena“ forhenda preokrenuila situaciju na terenu i došla do izjednačenja – 2:2, ali je Gariges ponovo napala i povela sa 4:2.

Janković je tada podigla nivo igre, počevši da unosi u udarce nnopgo vise energije, čime je „vezala“ četiri gema za vodjstvo od 1:0 u setovimna.

Povezana vest:  AO 2011, Uspešan start Jovanovske i Jankovićeve

Početak drugog seta bila je skoro repriza prvog. Ponovo je Gariges došla prva do brejka (2:1), što je Janković uspela da neutrališe (2:2), ali je potom zatražila pomoć lekara zbog bolova u ledjima i potpuna prepustila protivnici inicijativu do kraja seta.

U trećem odlučujućem gemu Jankovioć je prva oduzela servis protivnici za vodjstvo od 2:0, ali tada kreće brejk-klackalica do rezultata 3:2 za našu teniserku koja je potom do kraja uspela da slomi otpor španske teniserke.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Ðoković: Pobedio sam zahvaljujući borbenom duhu

Janković će se u borbi za polufinale sastati sa pobednicom meča izmedju prvog reketa sveta Dankinje Karoline Voznijacki i 24. na WTA listi Belgijanke Janine Vikmajer.

Janković vodi protiv Voznijacki sa 4:2, a do sada se samo jednom sastajala sa Vikmajer i bila uspešnija.