nole_1

Dejli Mejl: Super Novak energiju crpi iz Dejvis kup titule

 

Neverovatna trka srpskog teniskog superstara Novaka Đokovića od početka godine dovela ga je nadomak samog svetskog vrha, konstatuje danas britanski dnevni list „Dejli mejl“ .

„Neki su se začudili izjavom Đokovića prošle sedmice da mu je pobeda u finalu Dejvis kupa za Srbiju decembra prošle godine donela ‘tri najlepša dana u životu“, kaže se u opširenom tekstu „Dejli mejla“ posvećenom uspehu Đokovića koji je od početka godine zabeležio niz od 37. uzastopnih pobeda, odnosno sedam titula zaredom, kao i četiri uzastopna trijumfa nad prvim teniserom sveta i kraljem šljake Špancem Rafaelom Nadalom

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Đoković uz malo muke do trećeg kola

Autor teksta se pita šta bi to drugo osim gren slem titule, jednom teniseru moglo da predstavlja najveći uspeh u karijeri.

„Za mene je to bio Dejvis kup“, tvrdi 23. godišnji teniser koji od trijumfa u Dejvis kupu u decembru prošle godine protiv Francuske ne zna za poraz.

„Tačno 167 dana je prošlo od kako je Đoković poslednbji put poražen u singl konkurenciji“, ističe“Dejli mejl“ i naglašava da Đoković u neviđenoj formi juri ka Otvorenom prvenstvu Francuske.

Autor teksta ističe da je Đokovićeva „strastvena ljubav prema zemlji najjači izvor snage koji ga vodi ka vrhu“.

„Sigurno je da razlozi koji Đokovića cine nepobedivim ove sezone ne leže u njegovom servisu, ili pak u dijeti“, navodi se u tekstu.

Povezana vest:  Đoković: Odigrao sam gotovo perfektan meč

„Kada je svojoj reprezentaciji pomogao da pred sopstvenom publikom pobedi Francusku, to mu je dalo, kako je sam opisao, energiju i samopouzdanje koji još traju“, ističe se u tekstu.

„Dejli mejl“ dalje konstatuje da čak ni Rafael Nadal, ni Endi Marej nisu uspeli da zaustave nepobedivi niz od 39 pobeda Đokiovića od tog trijumfa u Beogradu.

„Uprkos činjenici da su Nadal i Marej na Đokovića ‘bacili’ bukvalno sve što su imali – to im nije pomoglo“, ističe se u tekstu i podseća da je srpski teniser ove godine osvojio sedam uzastopnih titula – Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid i Rim.

Povezana vest:  AO 2014, Del Potro eliminisan u drugom kolu AO

„Dejli mejl“ konstatuje da Đoković nikada ne propušta priliku da izrazi svoj patriotizam.

„Đoković ne krije da ga najviše pokreće ljubav prema domovini „, kaže se u tekstu i dodaje da su dan posle pobede nad Marejem na Australijen Openu, prolazeći pored svlačionice srpskog tensiera, mogli da se čuju zvuci slavljeničke narodne muzike.

„Novaka krasi izuzetna inteligencija, kao i poznavanje nekoliko svetskih jezika“, navodi „Dejli mejl“.

„Marej je Novaka skoro bacio na kolena u subotu uveče, ali nije, kao ni ostali pre njega, uspeo da ugasi plamen koji gori u balkanskom teniseru“, zaključuje „Dejli mejl“.