jelena jankovic_RG_prvi-dan

ROLAN GAROS

Jankovićeva u drugom kolu Rolan Garosa

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske – Rolan Garosa, pošto je danas pobedila 75. teniserku sveta, Ukrajinku Alonu Bondarenko sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1).

Jankovićeva, koja je postavljena za 10. nosioca, do pobede je došla za 65 minuta igre. Iz 12 pokušaja četiri puta je oduzela servis protivnici, koja nije imala nijednu priliku za brejk. Teniserke su na početku bile izjednačene, osvajale gemove na svoj servis, sve do šestog, kada je Jankovićeva napravila brejk i povela sa 4:2, a posle gema na svoj servis stekla je tri gema prednosti.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Ivanović u polufinalu Indijan Velsa

Obe su nakon toga osvojile gem na svoj servis, pa je Jankovićeva za 28 minuta igre povela u meču. Srpska teniserka je dominirala u drugom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i bez većih problema izborila plasman u drugo kolo.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Vere Duševine, 61. igračice sveta, koja je pobedila Australijanku Jelenu Dokić sa 4:6, 6:3, 6:2.

Povezana vest:  Đoković sutra u osmini finala protiv Španca Kareno Buste

Jankovićeva je do sada šest puta igrala sa Duševinom i ostvarila pet pobeda. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Sinsinatiju, kada je 10. teniserka sveta pobedila sa 6:4, 3:6, 6:1.