Rafael_Nadal_loptica

Bjorn Borg: Želim Nadalu da izjednači moj rekord, ali i prestigne

Sledeće dve nedelje biće itekako „vruće“ u Parizu tokom odigravanja Roland Garosa, drugog Grand Slam turnira godine. Svi, naravno, pričaju o novom velikom rivalstvu – Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Španac Nadal iza sebe ima pet osvojenih naslova na zemlji Roland Garosa, te ukupni odnos pobeda i poraza 38-1. Izgubio je samo 2009. godine od Robina Soderlinga. Ali ove godine će mu biti izuzetno teško jer je Novak Đoković protiv njega dobio poslednja dva finala na zemljanoj podlozi (Madrid i Rim), kao i četiri ukupno (plus Indian Wells i Miami).

Povezana vest:  Porodici Đoković nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku

-Jeste, Đoković je dokazao da ima igru. Nadal je definitivno nakon Federera dobio novog velikog suparnika – rekao je 54-godišnji Bjorn Borg, nekada legendarni švedski teniser.

Inače, Borg sa šest naslova u Roland Garosu drži rekord u istoriji ovog sporta na turniru u Parizu, ali je spremno poručio:

-Želim Nadalu sve najbolje. Uživaću i ako budem gledao kako Nadal izjednačava moj rezultat ili, pak, prestiže za koju godinu. On to zaslužuje jer je fantastičan teniser, a ja sam taj rekord ionako postavio da se jednom sruši – rekao je Šveđanin.

Povezana vest:  Uspešan start Tipsarevića u Majamiju