ana_ivanovic_polufinale_rim_lopta

ROLAN GAROS

Nemoć i suze Ane Ivanović

 

Srpska teniserka Ana Ivanović nije mogla da zadrži suze posle poraza od Šveđanke Johane Larson na startu Otvorenog prvenstva Francuske, na kojem je 2008. godine trijumfovala.

-Ovaj poraz me stvarno zaboleo. Ne znam, jednostavno, u čemu je stvar i zašto grešim – rekla je Ivanović.

Srpska teniserka je istakla da joj nije smetala povreda ručnog zgloba zbog koje je odustala od turnira u Strazburu prošle sedmice.

-Sve je sada u redu sa rukom i nadam se da se povreda neće vratiti- rekla je Ivanović.

Povezana vest:  Troicki posle velike borbe doneo prvi poen Srbiji

Bivša prva teniserka sveta naglasila je da bi volela da zna šta je „krenulo loše“ od 2008. kada je osvojila Rolan Garos.

-Pokušavam da shvatim u čemu grešim u odnosu na period od pre tri godine – rekla je Ivanović.

Srpska teniserka je na startu izgubila od Šveđanke Johane Larson sa 7:6 (7:3), 0:6, 6:2. Ivanović je posle izgubljenog prvog seta naglo podigla nivo igre i izjednačila rezultat, , ali je u odlučujućem setu poklekla i omogućila Šveđanki prolaz u drugo kolo.

Povezana vest:  Jovanovski izgubila na startu Pekinga

Naša teniserka je od pocetka meča imala inicijativu, odlučivala o poenima, ali je i grešila, što je na kraju i donelo pobedu njenoj protivnici. Ivanović je u prvom setu prva došla do brejk šansi i to u 12. gemu kod vođstva 6:5, ali je Larson spasila obe set lopte i uvela meč u taj brejk u kojem je bila uspešnija.

Drugi set je naša teniserka otvorila brejkom, da bi u nastavku snažnim forhendima posle samo 25 minuta igre doša do izjednacenja u setovima, ne prepustivši protivnici ni gem. Naša teniserka je u istom ritmu nastavila da igra i u trećem setu, došavši odmah do brejka za vođstvo od 1:0.

Povezana vest:  Đoković ispred Ronalda i Hamiltona u trci za "Laureus"

Tada je Larson krenula u kontraofanzivu i vezala četiri gema za vođstvo od 4:1. Ivanović je nekako uspela da spasi dve brejk lopte smanjivši na 4:2, ali je švedska teniserka, najviše zahvaljujući potpunoj dekoncentraciji Ivanović, došla do pobede .

Larson će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Jekaterine Makarove koja je bila uspešnija od Italijanke Romine Oprandi  rezultatom 6:4, 3:6, 6:0.