nadal_slavlje_rolan_garos_2011

Rafael Nadal: Bio sam blizu ispadanja

 

-Bili su to vrlo teški trenuci za mene. Mislim da sam bio prenervozan – rekao je Rafael Nadal, prvi teniser sveta i branilac titule, posle pobede u prvom kolu Roland Garosa.

Pobedio je prvi nosilac Amerikanca Džona Isnera 6-4, 6-7(2), 6-7(2), 6-2, 6-4 u prvom kolu drugog Grend Slem turnira sezone došavši tako i do svoje 39. pobede u 40. nastupu u Parizu.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Uspešan start Zimonjića i Lindšteda

-Bio sam blizu poraza – priznao je Nadal nastavivši:

-Nisam imao previše prilika za brejk, a kada igrate protiv jakih servera poput Isnera sve vreme ste pod pritiskom. Prisiljeni ste svo vreme da igrate na sigurno. Nisam nikako mogao da se oslobodim i dođem do svoje igre. Bilo je vrlo neugodno i uistinu sam srećan što sam prošao u drugo kolo.

Povezana vest:  WTA RIM, Povratak Serene Vilijams

Nadal je protiv Isnera prvi put u karijeri izgubio dva seta u prvom kolu jednog Grend Slam turnira. Ostvario je do sad 28 nastupa na turnirima najviše kategorije. Do ovog je meča u prvim kolima samo tri puta gubio je po set: od Marija Ančića u prvom kolu Vimbldona 2003. godine, od Ive Heubergera u prvom kolu US Opena 2004, i od Aluna Džones u prvom kolu US Opena 2007. godine.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Voznjacki i Dementijeva finalistkinje

Takođe, meč protiv Isnera bio je prvi u 239 Nadalovih mečeva tokom karijere na šljaci u kojem je izgubio dva seta u taj brejku.