NOVAK_SLAVLJE_25_POBEDA_2011

ROLAN GAROS

Đokovića raduje dobar servis

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je zadovoljan što je dobro servirao tokom celog meča protiv Viktora Haneskua i poželeo svom rivalu brz oporavak.

-Obojica smo dobro servirali u prvom setu, a ja u celom meču. To me raduje zbog nastavka turnira. On je igrao dobro do ključnog brejka (u 10. gemu), kada sam preuzeo kontrolu meča. Žao mi je što je morao da se preda, želim mu brz oporavak od povrede – rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Troicki nemoćan protiv Nišikorija

Hanesku se predao kada je vodio u trećem setu sa 3:2, a Đoković imao prednost od dva seta. Sledeći rival srpskog tenisera je Huan Martin Del Potro.

-Biće to sjajan meč, vodiće se velika borba. On ima i uvek je imao kvalitet da bude u vrhu muškog tenisa. Igra dobro na svim podlogama, dobro se kreće i ima odličan servis. Sveukupno, vrhunski je igrač, ali je na žalost morao da pauzira zbog povreda – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić i dalje jedina srpska teniserka medju 100 najboljih

-Sada se, međutim, vratio. Dobro se oseća, dobro igra. Biće to veliki izazov za obojicu i sjajan meč za navijače – dodao je on.

Đoković je drugi nosilac, a prvi je Rafael Nadal, petostruki uzastopni šampion koji je u prvom kolu igrao pet setova protiv Džona Iznera. Novinare je zanimalo da li srpski reprezentativac misli da je Španca možda napustilo samopouzdanje.

-To morate njega da pitate, ali on je glavni igrač koga treba pobediti na šljaci i prvi favorit turnira, tako da ne mislim da ga je napustilo samopouzdanje – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Hrvatska povela protiv Francuske u finalu Dejvis kupa

-Drugačiji su uslovi na Rolan Garosu od turnira na šljaci kojima počinje sezona i oni odgovaraju dobrim serviserima, a Izner je jedan od najboljih servisera na svetu i svakome bi bilo teško protiv njega, ali je Rafa i tu pokazao zašto je broj jedan na svetu – rekao je Đoković.