Srbija bez polufinala Fed kupa

 

jelena_i_ana_dubl_fed_kupŽenska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Fed kupa, pošto su Jelena Janković i Ana Ivanović danas, u odlučujućem meču dublova, izgubile od Ruskinja Svetlane Kuznjecove i Alise Klejbanove sa 2:0 u setovima (1:6, 4:6). Rusija će u polufinalu, 24. i 25. aprila, igrati protiv selekcije SAD, koja je danas pobedila Francusku sa 4:1.

Srbija će igrati u baražu za ostanak u Svetskoj grupi jedan Fed kupa sa jednom od selekcija koje su ostvarile pobedu u prvom kolu Svetske grupe dva – Australijom, Belgijom, Estonijom i Slovačkom. Žreb za te duele biće obavljen u sredu u Londonu.

Povezana vest:  Krstin eliminisan s turnira u Moskvi

Jankovićeva je ranije danas pobedila Kuznjecovu sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3), dok je Ivanovićeva izgubila od Klejbanove sa 6:2, 6:3. Ivanovićeva je u subotu izgubila od Kuznjecove sa 0:2 (1:6, 4:6), dok je Jankovićeva bila bolja od Klejbanove sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:0).

Iako su za meč u dublu bile prijavljene Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova, selektor Rusije Šamil Tarpiščev je promenio odluku i na teren vratio Kuznjecovu i Klejbanovu. U prvom setu odigrano je sedam gemova, a teniserke su napravile pet brejkova, od kojih Ruskinje četiri. One su potpuno dominirale, dobro servirale, za 25 minuta osvojile 25 poena, a njihove protivnice 11 manje.

Povezana vest:  WTA lista: Pad Stojanović, Danilović napredovala osam pozicija

Jankovićeva i Ivanovićeva su u drugom setu igrale bolje, napravile su brejk u trećem gemu, a zatim i osvojile servis i povele sa 3:1. Teniserke su zatim osvojile po gem na svoj servis, a u šestom gemu, pri rezultatu 4:2 za Srbiju, Ivanovićeva se požalila na povredu ramena i sela na klupu. Ona je ipak nastavila meč, ali su Ruskinje od tada vezale četiri gema i ostvarile pobedu za plasman u polufinale.