novak_2

Advokat: Ne koristiti lik Đokovića na izborima u Makedoniji

 

Pravni zastupnik Novaka Đokovića zatražio je danas od koalicije VMRO-DPNE – Demokratske partije Srba u Makedoniji da prestanu da zlupotrebljavaju lik tog srpskog tenisera u kampanji za izbore u Makedoniji.

-Obavešteni smo da je Vaša politička koalicija na jučerašnjem političkom mitingu u Kumanovu, a u okviru tekuće političke kampanje za izbore u Makedoniji, za promociju svojih političkih stavova koristila lik Novaka Đokovića u vidu fotografija i postera – navodi se u saopštenju advokata Gorana Draganića, koje vam u celosti prenosimo.

U Makedoniji se u nedelju održavaju vanredni parlamentarni izbori na kojima stranka premijera Nikole Gruevskog VMRO DPNE predvodi koaliciju u kojoj se između ostalih nalazi Demokratska partija Srba u Makedoniji.

Povezana vest:  AO 2011, Gradonačelnik Beograda čestitao Đokoviću titulu

Advokat Draganić navodi da koalicija VMRO-DPNE – Demokratska partija Srba u Makedoniji nema saglasnost Novaka Đokovića za korišćenje njegovih fotografija i postera i traži da se „odmah prestane sa svakim daljim promovisanjem političkog programa putem korišćenja lika i ličnosti Novaka Đokovića“.

 

ADVOKATSKA KANCELARIJA

DRAGANIĆ

Kolarčeva 5, 11000 Beograd

Tel./fax: 011 30-31-407; 30-31-408

[email protected]

POLITIČKIM UČESNICIMA  KOALICIJE VMRO – DPNE – DEMOKRATSKA PARTIJA SRBA U MAKEDONIJI

Obraćam Vam se ovim putem u svojstvu ovlašćenog pravnog zastupnika proslavljenog srpskog sportiste – tenisera Novaka Đokovića i  njegove porodice.

Obavešteni smo da je Vaša politička koalicija na jučerašnjem političkom mitingu u Kumanovu, a  u okviru tekuće političke kampanje za izbore u Makedoniji, za promociju svojih političkih stavova koristila lik Novaka Đokovića u vidu fotografija i postera.

Povezana vest:  ATP MADRID, Đoković: Nadal na zemlji je savršena motivacija za mene

Želeo bih na ovaj način da Vam jasno i izričito stavim do znanja da za promovisanje Vaše političke koalicije na takav način nemate saglasnost Novaka Đokovića i njegove porodice.

U navedenom smislu,  kao ovlašćeni pravni zastupnik najodlučnije zahtevam od Vas da Vaša politička koalicija odmah prestane sa svakim daljim  promovisanjem svog političkog programa  putem korišćenja lika i ličnosti Novaka Đokovića, i to na bilo koji način na vašim političkim skupovima.

Izričito zahtevam od Vas da se odmah prestane sa ovakvom  političkom zloupotrebom imena Novaka Đokovića.

Sve ovo sa razloga što je Novak Đoković  ličnost  koja proslavlja  ime svoga naroda  na svim svetskim meridijanima,  na najplemenitiji i najuspešniji način.

Povezana vest:  Nadal drugi učesnik završnog turnira u Londonu

U navedenom smislu je nedopustiva svaka politička zloupotreba njegove ličnosti, a svaki naredni slični pokušaji ubuduće će biti najodlučnije sprečeni svim zakonom dozvoljenim pravnim postupcima.

Takođe, zahtevamo da o ovakvom stavu Novaka Đokovića i njegove porodice obavestite celokupnu javnost u Makedoniji.

Sa poštovanjem

U Beogradu,

03.06.2011. godine                                                      Pravni zastupnik Novaka Đokovića

                                                                                         advokat Goran Draganić