serena_vilijams

Serena Vilijams se vraća tenisu u Eastbourneu

 

Američka teniserka Serena Vilijams (29), osvajač 13 Grend Slem titula, trebala bi da se vratiti tenisu na turniru u Istbornu koji je na rasporedu sledeće nedelje. Potvrdio je to Serenin menadžment, što znači da će nekad najbolja, a danas 25. teniserka na WTA listi zaigrati na nekom turniru posle skoro godine dana pauze.

Povezana vest:  Pritisak zbog domaćeg terena

-Toliko sam uzbuđena što sam dovoljno zdrava da mogu ponovo da se takmičim. Ovih 12 meseci bili su za mene izuzetno teški i izgradili su mi karakter. Toliko sam zahvalna svojoj porodici, prijateljima i navijačima na podršci. Serena se vratila! – poručila je mlađa sestra Vilijams.

Nakon osvajanja Vimbldona prošle godine Serena nije nastupila ni na jednom turniru. Povredila je stopalo porezavši se na staklo u jednom restoranu u Nemačkoj, posle čega je podvrgnuta operacijama. Kada je sanirala povredu stopala, dijagnostikovan joj je krvni ugrušak u plućima, pa je opet morala „pod nož“.

Povezana vest:  ATP MEMFIS, Poraz Tipsarevića i Lua na startu turnira u Memfisu

Serenin povratak u Istbornu znači da bi, ukoliko ne bude novih komplikacija, trebala biti spremna za nastup na Vimbldonu, trećem Grend Slem turniru sezone koji je osvajala četiri puta (2002, 2003, 2009. i 2010.). Turnir u Ol Ingland Klubu počinje 20. juna.