jelena jankovic_RG_prvi_dan_1

Jankovićeva u modelu V. Vestvud na žurci povodom Vimbldona

 

Odabrana grupa teniserki, uključujući i Jelenu Janković i Anu Ivanović, ove godine će na žurci povodom početka turnira na Vimbldonu nositi haljine britanskih dizajnera, piše ostrvska štampa.

Jelena Janković će nositi haljinu Vivijen Vestvud, Karolina Voznjacki kreaciju Stele Makartni dok će Serena Vilijams biti obučena u “Barberi“.

Povezana vest:  WTA MADRID, Ivanović bolja od Petrove, sledi duel sa Azarenkom

Ana Ivanović prošetaće crvenim tepihom u modelu Metjua Vilijamsona dok će Ričard Nikol obući Andreu Petković.

Pobednica Rolan Garosa Li Na nosiće haljinu Žila Dikona, dizajnera popularnog u Hong Kongu, dok će Veru Zvonarevu obući Husein Šalejn.

Nikolas Kirkvud, koji je proglašen za najboljeg dizajnera aksesoara na dodeli Britanskih modnih nagrada 2010, obezbediće cipele za događaj.

Povezana vest:  ATP VINSTON, Rodik u polufinalu

“Ženski tenis je uvek bio povezan sa modom i zadovoljni smo što ćemo u saradnji sa Britanskim modnim savetom moći da pocelimo interesovanje naših teniserki za modu i stil sa najboljim svetskim dizajnerima“, rekla je predsedavajuća Ženske teniske asocijacije (WTA) Stejsi Alaster.

Haljine će posle Vimbldona biti stavljene na aukciju i prihod će biti podeljen humanitarnim organizacijama čiji je pokrovitelj WTA i humanitarnom fondu “Princeza od Velsa“.

Povezana vest:  Teniseri Srbije i SAD "pikali" u Delta sitiju