slobodan_zivojinovic_izbori (1)

Živojinović: Đoković i Federer odlučuju o tituli

 

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović, nekadašnji polufinalista Vimbldona izjavio je danas da su Rodžer Federer i Novak Đoković najveći favoriti za osvajanje titule u Londonu.

„Realno je da se Novak i Rodžer sretnu u polufinalu i ko pobedi biće favorit u borbi za trofej. Federer odlično igra na travi i nikako nije slučajno što je šest puta osvajao Vimbldon“, rekao je Živojinović Tanjugu.

Povezana vest:  Enan i Klojsters u finalu Brizbejna

On je istakao da je veoma zadovoljan igrom Novaka Đokovića u prvom kolu protiv Žeremija Šardija, iako je prethodno odigrao samo jedan i to egzibicioni meč na travi.

-Novak se dobro odmorio i mislim da nema pritisak koji je imao za vreme Rolan Garosa. Uveren sam da ima velike šanse da osvoji Vimbldon i postane prvi igrač sveta.

Povezana vest:  Kosta više nije selektor Dejvis kup tima Španije

Živojinović je istakao da mu je „veoma krivo zbog Janka Tipsarevića, koji nema sreće i već nekolko godina doživljava povrede u trenutku kada je u formi i kada svi očekuju da napravi dobar rezultat“.

-Očekujem da Ana Ivanović zaigra dobro, mislim da je rešila psihološke probleme i pritisak koji je imala ranije. Videćemo, sve može da se okrene u jednom potezu ili jednom meču.

Povezana vest:  Kuznjecova raskinula saradnju sa trenerom Kurtoom

Komentarišući rano ispadanje Jelene Janković, Zivojinovih je rekao da „naša teniserka nije imala sreće prilikom žreba jer je za rivalku dobila nezgodnu špansku teniserku Mariju Hose Martines Sančes“.

Predsednik TSS najavio je da će sutra otputovati u London, kako bi na licu mesta posmatrao duele preostalih srpskih tenisera.