serena_vilijams_slavlje_vimbldon

VIMBLDON 2011

Serena Vilijams se žali jer igra na sporednim terenima

Američka teniserka i četvorostruka šampionka Vimbldona Serena Vilijams dobila je podršku direktora WTA Stejsi Alister na primedbu da ona i njena sestra Venus igraju na sporednim terenima u Londonu, preneli su danas ostrvski mediji.

Branilac titule na trećem godišnjem gren slem turniru žalila se na tretman u Vimbldonu posle pobede nad Rumunkom Simonom Halep rezuktatom 3:6, 6:2, 6:1.

Povezana vest:  Klajsters i Žilber najbolji sportisti Belgije

-Serena je četvorostruka pobednica Vimbldona i branilac titule. Potpuno razumem njeno razočarenje – rekla je Alister.

Organizatori Otvorenog prvenstva Engleske odbili su optužbe da su sestre Vilijams namerno „gurnute“ na sporedne terene.

-Svakako da nam nije bila namera da favorizujemo bilo koju igračicu na turniru – kaže se u saopštenju organizatora turnira u Vimbldonu.

Povezana vest:  Kraj za Janka Tipsarevića

Vilijams smatra da ona ni njena starija sestra Venus nisu treterine ravnopravno sa Rafaelom Nadalom, Novakom Djokovićem, Rodžerom Federerom ili Endijem Marejom, jer su uvodne mečeve igrale na ternu broj dva.

-Nisam primetila da su njih premeštali. Venus i ja imao više titula na Vimblodnu od pojedinih igrača – istakla je Serena Vilijams koja se nedavno vratila takmičenjima posle skoro jednogodišnje pauze zbog povrede i bolesti.

Povezana vest:  "Zvezdin" besplatni program za decu u doživotnom sportu

Mlađa sestra Vilijams je prvu gen slem titulu na Vimbldonu osvojila  2002. godine, a u karijeri je bila pobednica ukupno13 gren slem turnira.