bernard-tomic

VIMBLDON 2011

Tomić: Ovo je najveće dostignuće u mojoj karijeri

Svu je raskoš svog talenta u subotnjem meču trećega vimbldonskog kola protiv petog nosioca turnira i petog tenisera sveta, Robina Söoerlinga, pokazao 18-godišnji Australijanac Bernard Tomić.

Nekad najbolji svetski junior pobedio je Šveđanina u trima setovima 6-1, 6-4, 7-5. Demonstrirao je fantastičnu igru u svakom pogledu.

Nije izgubio ni jedan servis-gem, što govori da je fantastično servirao (13 aseva). U nekoliko je navrata sjajno reagovao na mreži, zabio je više winnera (36-23), napravio manje neiznuđenih grešaka (15-21) i čitavim tokom meča konstantno držao visok nivou igre. Fantastičan utisak njegove pobede ne može čak ugroziti ni činjenica da je Soderling očito imao problema s povredom leve noge.

Povezana vest:  Đoković: Samopouzdanje mi je na visokom nivou

-Ušao sam u meč s mišlju da si moram dati šansu. Mislim da sam prvi set uistinu odigrao maksimalno opušteno. Isprva nisam mislio da ću pobediti. Kad sam počeo dobro da igram, počeo sam i razmišljati o tome. Nakon prvog seta otvorila su se mnoga vrata – rekao je mladi teniser hrvatsko-bosanskih korena dodavši: – Ovo je bez sumnje najveće dostignuće u mojoj karijeri. Pamtiću ovu pobedu kao moj prvi zaista dobar nastup na Grand Slam turniru.

Povezana vest:  Ðoković pobedio Hačanova za finale Serbia opena

Tomić će prvi put u karijeri ući u Top 100 najboljih svetskih tenisera po završetku Vimbldona. Pobedi li u dvoboju osmine finala Belgijca Ksavijera Malisea, polufinalista Vimbldona 2002. godine, skrasiće se negde oko 70. mesta.