novak_djokovic_polufinale_vimbldon_1

VIMBLDON 2011

Đoković: Protiv Ljodre neću biti veliki favorit!

 

Novak Đoković, budući svetski reket broj jedan, osvrnuo se na težak meč koji je imao protiv Kipranina Markosa Bagdatisa u trećem kolu Vimbldona. Srpski teniser slavio je sa 3:1 u setovima (6-4, 4-6, 6-3, 6-4) posle tri sata i 15 minuta igre.

-Pobednika je odlučilo tek nekoliko poena, bilo je vrlo tesno u meču. Bagdatis je igrao sjajno, bio je agresivan, koristio je svoje prilike. Međutim, u bitnim trenucima sam ostao miran i odigrao šta je trebalo da se odigra, a on je napravio nekoliko neforsiranih grešaka. Svestan sam da sam odigrao lošije nego u prva dva meča, svako ima svojih lošijih dana. No, pobedi ne treba gledati u zube – izjavio je Đoković.

Povezana vest:  WTA SEUL, Odloženi mečevi Ane Ivanović i Bojane Jovanovski

U osmini finala Đokovića očekuje Francuz Mihael Ljodra, koji do ove godine nikada nije otišao dalje od drugog kola u Vimbldonu. Đoković ga je savladao dva puta u prethodna tri meča.

-U drugoj nedelji Vimbldona slede teži mečevi, to je normalno očekivati, jer su oni koji su prošli dobili tri meča. Gledam samo korak po korak. Ljodra će biti nezgodan protivnik, jednom me već pobedio na brzoj podlozi. Biće agresivan i očekujem dobre servise sa njegove strane. Moraću dobro da vraćam njegove početne udarce. Ljodra je vrlo iskusan i talentovan igrač koji je posvećen i igri dublova a igra odlične voleje. Ne bih sebi dao ulogu velikog favorita. Želim se fokusirati i odigrati taktički kako treba – zaključio je Đoković.

Povezana vest:  DAVIS CUP HRVATSKA - SRBIJA, Pres konferencija Novaka Đokovića