Sutra počinje osmi teniski turnir Gemax Open 2010

Prvi nosilac Janko Tipsarević

 

gemax_kzn_12_feb_tenisU prostorijama TK Gemax danas je održana konferencija za novinare na kojoj je objavljen početak osmog tradicionalnog čelindžer turnira Gemax Open 2010 koji pripada najvišoj kategoriji čelindžer turnira Tretorn Seriji Plus. Novinarima su se na konferenciji obratili Aleksandar Bolić, direktor turnira, mladi teniser Filip Krajinović, predsednik TK Gemax Đorđo Antelj, direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić, kao i predstavnik zvaničnog pokrovitelja ovogodišnjeg turnira kompanije „Dunav osiguranje“ Jelena Zečar, direktor direkcije za marketing i odnose s javnošću i Nemanja Radović, pomoćnik Gradskog sekretara za sport i omladinu.

Direktor turnira Aleksandar Bolić najavio je da će prvi nosilac turnira biti Janko Tipsarević, član Dejvis kup reprezentacije Srbije i igrač koji je učestvovao gotovo na svim turnirima na terenima TK Gemax, i osvajač titule iz 2006. godine. Drugi nosilac je Robin Hase iz Holandije, treći Stefan Kubek iz Austrije, prošlogodišnji finalista Slovak Domik Hrbati postavljen je za četvrtog, a osvajač prvog čelindžera na Gemax-u Hrvat Mario Ančić za petog nosioca. Dušan Orlandić je rekao da je ovo bogata teniska godina u kojoj se u Beogradu održavaju i takmičenja Fed kupa i Dejvis kupa, kao i Gemax Open čiji je organizator, TK Gemax, rodonačelnik profesionalnog tenisa u Srbiji. Predsednik TK Gemax, pokretač ideje o održavanju turnira Gemax Open u Beogradu, Đorđo Antelj poručio je novinarima da deo zasluge za razvoj tenisa u Srbiji pripada i njima jer su izveštavanjem doprineli polpularizaciji ovog sporta i izrazio je zadovoljstvo što je Beograd postao centar teniskih zbivanja u svetu sa dva profesionalna turnira – Gemax Open i Serbia Open. Mladi teniser Filip Krajinović zahvalio se organizatorima na posebnom pozivu (wild card) koji su mu uputili i izrazio nadu da će ove godine zabeležiti veći uspeh nego prethodne kada je na samom početku takmičenja zaustavljen. Nemanja Radović rekao je da Gradski sekretarijat za sport ima zadovoljstvo da može da pomogne u održavanju ovako značajnog događaja sa desetogodišnjom tradicijom i izrazio želju da Grad Beograd naredne godine pomogne još više. Jelena Zečar rekla je da je kompaniji „Dunav osiguranje“ čast i zadovoljstvo što je postala zvanični pokrovitelj turnira Gemax Open 2010 i poručila: „Neka najbolji pobedi!“.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković zadržala 50. mesto

Tokom narednog vikenda, 13. i 14. februara održaće se kvalifikacije za plasman igrača u glavni žreb među kojima su i domaći igrači Arsenije Zlatanović, Marko Đoković, Nikola Džaleta i drugi. Učešće na glavnom turniru obezbediće tokom ta dva dana četvorica tenisera.

Gemax Open je turnir koji je tradicionalno izuzetno pokriven najsavremenijim informacionim tehnologijama, a broj tehničkih sponzora i prednosti koje se nude svake godine je sve veći. Poseban kuriozitet u vezi sa danas održanom konferencijom za medije bio je prenos uživo zahvaljujući online medijskom sponzoru turnira Gemax Open 2010 produkciji IT TV.