novak_djokovic_forhend_vimbldon

VIMBLDON 2011

Đoković: Conga opasan protivnik

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas za britanski list „Belfast telegraf“ da mu put ka završnici Vimbldona nije olakšan pobedom Francuza Žoa Vilfreda Conge nad Švajcarcem Rodžerom Federerom.

-Čeka me težak meč protiv Conge. Nadam se da ću uspeti da pružim bolju partiju nego u poslednjem duelu protiv Tomića – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Đoković drugi, Janko 46, Troicki 49

Drugi teniser sveta je naglasio da će „igrati svoju igru, bez obzira na to ko je s druge strane mreže“.

-Conga je izuzetno kvalitetan teniser, o čemu govori činjenica da je posle vođstva Federera od 2:0, uspeo da napravi neverovatan preokret – rekao je Đoković i dodao da Conga ove sezone „izuzetno dobro igra na travnatoj podlozi“.

Povezana vest:  Ivanović polomila prst i definitivno ne igra u Fed kupu

-Conga je bio sjajan na turniru u Kvinsu, na kojem je uspeo da dođe do finala. On je jednom rečju, opasan protivnik – istakao je Đoković.

Srpski teniser je napomenuo da mu travnata podloga nije omiljena, ali da će u petak u polufinalu pokušati da da sve od sebe.

-Mogu da igram mnogo bolje, nego u poslednjem meču preotiv Tomića. U dosadašnjem delu turnira imao sam i uspone i padove, ali ću se sada potruditi da idem samo uzlaznom linijom – poručio je Đoković koji bi ulaskom u finale Vimbldona, od Španca Rafaela Nadala preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta (ATP)

Povezana vest:  Nišikori angažovao Čenga za trenera