kvitova_pehar_vimbldon_2011

VIMBLDON 2011

Kvitova: Bila sam nervozna, a sad sam ostala bez teksta

Pobednica turnira na Vimbldonu, Čehinja Petra Kvitova rekla je danas da je bila veoma nervozna u finalu protiv Ruskinje Marije Šarapove i priznala da još ne može da veruje u uspeh koji je napravila.

-Teško mi je da pronađem prave reči u ovom trenutku“, bilo je prvo što je uzbuđena Kvitova rekla novinarima u Londonu posle pobede od 6:3, 6:4.

Povezana vest:  Tipsarević lako do novog polufinala u Bangkoku

Čehinji je to prva grend slem titula u karijeri, a ukupno peta na WTA turnirima.

-Stojim sa peharom u kraljevskoj loži okružena legendama tenisa. Drago mi je i što su sve moje mečeve gledale Čehinje Martina Navratilova i Jana Novotna. Pružale su mi podršku tokom celog turnira, a davale su mi i dobre savete – kazala je pobednica Vimbldona.

Kvitova je prva levoruka pobednica Vimbldona od 1990. godine, kada je trijumfovala Navratilova.

Povezana vest:  Beretini bolji od "nezainteresovanog" Tima

-Mnogo sam srećna zbog pobede. Priznajem, bila sam nervozna, a pogotovo kad sam shvatila da zaista mogu da trijumfujem na Vimbldonu. Morala sam da budem maksimalno skoncentrisana u svakom poenu kako bi stigla do trofeja – dodala je 21-godišnja Čehinja.

Poražena finalistkinja Marija Šarapova priznala da je u ovom trenutku Čehinja bolja igračica.

-Nažalost, uvek postoji samo jedan pobednik. Kvitova je zabeležila veliku pobedu, ceo turnir je odigrala fantastično i zasluženo je osvojila pehar – istakala je Šarapova.

Povezana vest:  Đoković predao finale zbog bolesti

Ruskinja, koja je 2004. pobedila na Vimbldonu, do finala nije izgubila set na ovogodišnjem turniru u Londonu. Šarapova se zahvalila londonskoj publici, čiji je veći deo bio na njenoj strani tokom finala.

-Stvarno sam imala sjajnu podršku sa tribina, ove i svih prethodnih godina. Vratiću se sledeće godine i pokušati da osvojim titulu – zaključila je Ruskinja.