rafa_i_nole_finale_2011

IZ SETA U SET – FINALE VIMBLDONA, ĐOKOVIĆ – NADAL

Nole vodi 1:0!!!

 

Dvanestogodišnji dečak Džordž Grifit bacio je tradicionalno novčić koji je označio početak meča na Centralnom terenu.

Novak Đoković pred najvažniji meč karijere izgleda ozbiljno ali dosta sigurno, dok je Rafael Nadal nešto nervozniji . Kao i pred svaki veliki meč. Oba igrača su izabrali tradicionalne bele komplete (dres kod turnira) sa plavim detaljima.

Dosadašnji skor u međusovnim mečevima iznosi 16-11, a na travi 2-0 za Nadala.

Nadal je izabrao da prvi prima servis, tako da će novi „broj 1“ prvi servirati. Prema najavama male su šanse da kiša prekine finalni meč.

Povezana vest:  Laslo Đere osvojio trofej u Senegalu

‘C ongu (3-1), dok je Rafa preslišao Rasela (3-0) Svetinga (3-0), Milera (3-0), Del Potra (3-1), Fiša (3-1) i Mareja(3-1).

1:0 (G:30)  Odlično je krenuo Novak sa servisom. Prvi servis 6/5. Odlično se kretao i čini se da „noge još ne rade kako treba“ .  Nadal je osvojio  dva poena.

1:1 (G:15 ) Rafa je pokazao da ima „bombu u servisu“ . Odlično ga služi prvi servis. Novak napravio nekoliko greškica kod postavljanja.  Osvojio samo jedan poen.

2:1 (G:30)  Nadal je počeo da greši,  na lakše Novakove lopte. Nole ima probleme sa prvim servisima. Đoković počeo da koristi škraćene lopte, što nije prošlo… Srbin sve sigurniji mada nije rastrčan. Odličnom dijagonalom osvaja drugi gem.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Preokret Troickog za plasman u treće kolo

2:2 (G:0) Nadal nastavlja da dobro servira. Prvi as za Rafu i još jedan fantastičan servis. Novak napravio dve iznuđene greške.

3:2 (G:0) Novak krenuo slobodnije  ka mreži. Počeo bolje da se kreće i da šalje dobre dijagonale. Servis ga služi tako da Rafa nije osvojio ni poen. Dva odlična voleja.

3:3 (G: 30) Nadal sjajno servira i kreće sa izlazima na mrežu. Novak sjajan u dužim razmenama poena ali ipak nedovoljno brz za neke Rafine lopte. Nadal zabeležio dva asa.

4:3 (G:15)  Novak dobro servira i „muči“ Rafu sa paralelama. Španac se odlično kreće ali Novak pokazuje da mu i smeč ide. Bez problema osvaja četvrti gem sa drugim asom.

Povezana vest:  Izvinio se "navijač" koji je pretio Federeru

4:4 (G:30) Španac fantastično servira. Ne promašuje prvi servis  dok Novak pravi početničke greške, tako da nije mogao da zapreti Rafi.

5:4 (G:15) Odlični servisi Novaka i dobra igra sa osnovne linije. Sve češće kreće ka mreži i dobro igra voleje.

6:4 (G:30) BREJK!!! „Bik iz Majorke“  nastavlja da teroriše Noleta prvim servisom (oko 200 km na sat). Nole nema rešenje za „bombe“. Nole forhendom pokušava da umiri Španca što mu uspeva i dolazi do set lopte (30:40), koju koristi!!! IDEMO NOLE!!!