nole_pehar_vimbldon-2011

Novak Đoković stigao do 26. trofeja u karijeri

 

Srpski teniser Novak Đoković danas je osvojio Vimbldon, što je njegova 26 titula na ATP turnirima u karijeri. Prvi profesionalni trofej Đoković je osvojio 2006. godine u francuskom gradu Mec. Iste godine on je bio pobednik i u holandskom Amersfortu.

U 2007. srpski teniser bio je pobednik na pet turnira. Đoković se te godine radovao u Beču, Montrealu, portugalskom Eštorilu, australijskom Brizbejnu i u Majamiju.

Povezana vest:  Đoković u finalu Pekinga

Najuspešnija godina, do aktuelne 2011, za Đokovića je bila 2008. kada je slavio na grend slemu u Australiji i na masters turniru u Londonu, gde se takmičilo najboljih osam igrača sa svetske rang liste (ATP). Iste godine osvojio je turnir u Rimu i Indijan Velsu.

Đoković je 2009. godine, kao i 2007, osvojio pet turnira. Bio je najbolji u Parizu, Bazelu, Beogradu, Pekingu i Dubaiju. Prošle godine on je odbranio trofeje u Pekingu i Dubaiju, a u decembru je sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije postao svetski šampion.

Povezana vest:  Federer bolji od Frica, pobede Berdiha i Dimitrova

U 2011. godini Đoković je već osvojio za sebe rekordnih osam titula. Počeo je sa grend slemom u Australiji, a nastavio sa uspesima u Dubaiju, na Indijan Velsu, u Majamiju, Beogradu, Madridu i Rimu.

Danas je stigao i do pehara Vimbldona.