novak_djokovic_vimbldon_2011_aeltc_s_wake

VIMBLDON 2011

BBC: Superiorni Đoković svrgnuo Nadala

 

Svetski mediji se utrkuju u hvalospevima upućenim najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću posle njegovog trijumfa u Vimbldionu.

Britanski BBC u naslovu konstatuje da je „Superiorni Đoković svrgnuo Nadala“.

-Đoković je fenomenalnom pobedom nad Nadalom u finalu Vimbldiona dokazao da je najbolji na svetu – kaže se u tekstu Bi-Bi-Si-ja i dodaje da je srpski teniser „okončao vladavinu dosadašnjeg vimbldonskog kralja“, koji će i formalno „abdicirati“ u ponedeljak.

Povezana vest:  Troicki: Ne mogu da opišem kako se osećam

Španska „Marka“ pod naslovom „Samo broj jedan može sa Nadalom“ istovremeno iskazuje razočaranje zbog poraza njihovog tenisera, ali i divljenje prema našem igraču.

Španske novine podsećaju da je Đoković prvi teniser u istorijii koji je uspeo pet puta uzastopno da dobije Nadala. Utešno se zaključuje da su „na mestu broja jedan, ustvari, dvojica tenisera čije rivalstvo tek predstoji“.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Ivanovićeva napredovala za jedno mesto, novi pad Jovanovske

Madridski „As“ jednostavno kaže da je „novi kralj krunisan u Vimbldonu“.

Francuski sportski dnevnik „L’Ekip“ ističe da je „Đoković apsolutni monarh“ i da je danas pokazao „novu dimenziju svog raskošnog talenta“.

-U odbrani, Đoković je izuzetan, jer savršeno pokriva ceo teren U napadu, Đoković ima svojstvo da iskoristi brzinu i snagu protivnika – komentariše autor teksta ključne kvalitete najboljeg tenisera Srbije i sveta.

Povezana vest:  Lajović zaustavio Krstina