novak_djokovic_kina

DAVIS CUP 2011

Đoković: Nisam bio u dilemi oko nastupa za Srbiju

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas na konferenciji za medije da nijednog trenutka nije bio u dilemi kada je u pitanju nastup za Dejvis kup selekciju Srbije protiv Švedske.

-Moj uspon počeo je osvajanjem Dejvis kupa prošlog decembra. Ta pobeda mi je dala puno samopouzdanja za sve ono što sam uradio u ovoj godini“, rekao je šampion Vimbldona.

Đoković tvrdi da neće biti nikakvih problema zbog „selidbe sa londonske trave u dvoranu.

-Iako je u pitanju velika promena mislim da ću se adaptirati. Fokusirani smo da što bolje odigramo ovaj meč jer se samo tako brani vredan trofej koji smo osvojili – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Čilić i Nišikori finalisti turnira u Bazelu

On nije hteo da komentariše izostanak najboljeg švedskog igrača Robina Soderlinga, dok je za sutrašnjeg rivala Ervina Eleskovića, koji tvrdi da je kao 12- godišnjak pobedio najboljeg tenisera sveta rekao:

-Mislim da smo igrali jednom u juniorskoj konkurenciji i od tada ga nisam video – poručio je Đoković, uz konstataciju da bi trebalo promeniti sistem takmičenja u Dejvis kupu, odnosno da jedan ciklus treba da traje dve godine.

Povezana vest:  Lajović u osmini finala Indijan Velsa

Duel Švedske i Srbije sutra od 15 časova otvaraju Viktor Toicki i 297. teniser sveta Mihael Rideršted, a potom sledi duel Novaka Đokovica i 335. tenisera sveta Ervina Eleskovića, momka koji je poreklom iz Bileće.

U subotu, takođe od 15 časova sledi dubl meč gde su za Srbiju prijavljeni Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a za Švedsku Simon Aspelin i Robert Lindšted.

Poslednjeg dana, u nedelju, mečevi će početi u 13 časova, a trebalo bi da igraju Rideršted – Đoković i Troicki – Elesković.

Od razvoja situacije u prethodna dva dana zavisiće i naša, ali i švedska postava. Ukoliko sve bude odlučeno i Srbija povede sa 3:0, onda je jasno da će selektor Bogdan Obradović poštedeti napora Novaka Đokovića.

Povezana vest:  Đoković: Rođenje sina najvažniji trenutak u mom životu

Selektori imaju pravo promene igrača u dublu jedan sat uoči početka meča u subotu, a trećeg dana mogu da promene igrače, za prvi meč sat ranije, a za drugi 10 minuta po završetku prethodnog singla.

Važiće i novo pravilo po kojem ukoliko je meč rešen trećeg dana posle prvog singla (3:1) za neku reprezentaciju i taj se meč igrao u najmanje četiri seta selektori mogu da donesu odluku da se poslednji, peti meč ne igra.