Počeo Gemax Open 2010

 

marko_djokovic_tenisGemax Open 2010 počeo je danas održavanjem prvog dana kvalifikacija. Na terenima TK Gemax 32 igrača borila su se za plasman u drugo kolo kvalifikacija koje će četvoricu najuspešnijih odvesti u glavni žreb.

Današnji takmičarski dan doneo je dva iznenađenja: prvi nosilac u kvalifikacijama Indijac Prakaš Amritraž ispao je posle ubedljivog poraza od Austrijanca Martina Slanara rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 7:5), dok je devetnaestogodišnji Rus Jevgenij Donskoj, osvajač bronzane medalje na Univerzijadi u Beogradu bio bolji od osmog nosioca Miloša Raonića iz Kanade sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Povezana vest:  Pobede Troickog i Pašanskog

Od domaćih igrača, prolaz u naredno kolo izborili su Arsenije Zlatanović, Miljan Zekić i Marko Đoković koji su se sastali sa drugim srpskim teniserima (Nebojšom Perićem, Ilijom Vučićem i Nikolom Džaletom). Zlatanović je prvo nadigrao Perića u dva seta ubedljivim rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:1, a zatim je Zekić rezultatom 7:5, 6:3 pobedio Vučića, da bi u poslednjem meču dana Marko Đoković zabeležio pobedu protiv Džalete rezultatom 2:0 (6:2, 6:4).

Povezana vest:  Ivan Ljubičić: Povlačim se iz profesionalnog tenisa

Drugi i treći nosilac pokazali su nadmoć u duelima sa srpskim igračima – Simon Štadler (2) je savladao Ivana Đurđevića u dva seta (6:2, 6:1), a meč između Jana Minara (3) i Aleksandra Slovića završen je rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

Danas su na programu mečevi drugog kola kvalifikacija koji će početi u 11 sati na terenima TK Gemax. Miljan Zekić sastaće se sa Goranom Tošićem, a Arsenije Zlatanović sa Jevgenijem Donskojem, dok će se Marko Đoković za plasman među osam najboljih u kvalifikacijama i prolazak u treću, završnu rundu predtakmičenja boriti protiv Čeha Jana Mertla.