novak_djokovic_prvi_dan_1

DAVIS CUP 2011

Đoković: Očekivao sam da ću bolje igrati

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas, pošto su on i Nenad Zimonjić u dublu izgubili od Švedske u četvrtfinalu Dejvis kupa, da je očekivao da će igrati bolje. Pošto su Simon Aspelin i Robert Lindsted pobedili Đokovića i Zimonjića sa 3:0 (6:4, 7:6, 7:5), Švedska je smanjila voćstvo Srbije na 2:1.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Janković i Lučić-Baroni zaustavljene u četvrtfinalu

-Očekivao sam da ću se malo bolje prilagoditi ‘ritern’. Jedno od mojih glavnih oružja nije funkcionisalo i ja sam promašivao. Oni su odlično servirali i igrali su zaista veoma dobro na mreži – rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta u petak nije igrao da bi se odmorio, međutim, Srbija je pobedila u oba meča. Srbija je i dalje favorit u duelu sa Švedskom.

Povezana vest:  Bojana Jovanovski zaustavljena u polufinalu

Poslednjeg dana takmičenja u Halmštadu trebalo bi Janko Tipsarević da se sastane sa Mihaelom Riderstedom u prvom meču, dok se još ne zna ko će u drugom meču zameniti povređenog Ervina Eleškovića.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima Francuska je pobedila u gostima Nemačku i čeka pobednika duela SAD-Španija. Argentina je u Buenos Ajresu savladala je Kazahstan sa 5:0, a protivnika će saznati kada se završe mečevi između Srbije i Švedske.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Šarapova prva finalistkinja u Majamiju

Argentina se u poslednjih 10 godina sedam puta plasirala u polufinale Dejvis kupa.