DJOKOVIC NOVAK_11

DAVIS CUP 2011

Danas na program dva singla, Đoković protiv Rideršteda

 

Na Dejvis kupu reprezentacija Srbije od 13 časova igra meč protiv Švedske. U prvom meču sastaju se Novak Đoković i Mihael Rideršted, a još nije poznato koji će švedski teniser biti protivnik Viktoru Troickom.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su juče u dublu od svedskog para Simon Aspelin – Robert Linšted sa  6:4, 7:6 (7:5), 7:5, pa će odluka o polufinalisti Dejvis kupa biti doneta danas posle singl mečeva.

Povezana vest:  Đoković: Bespotrebno sam sebi zakomplikovao put ka finalu

Švedska je sada smanjila rezultat na 2:1, pošto je Srbija prvog dana meča dobila oba singl duela. Prvo je Viktor Troicki doneo prednost srpskoj reprezentaciji pobedivši Mihaela Rideršteda sa 6:3, 6:1, 6:7 (6:8), 7:5, a potom je drugi poen osvojio Janko Tipsarević, kojem je Šveđanin Ervin Elesković predao meč zbog povrede u drugom setu.

Povezana vest:  Đoković sa trofejom u šetnji Melburnom

Do prekida je došlo pri vođstvu Tipsarevića sa 1:0, nakon što je naš teniser dobio prvi set sa 6:2.

prema rasporedu trebalo prvo da se sastanu Novak Đoković i Mihael Rideršted, a biće zanimljivo videti ko će biti rival Viktor Troickom pošto povređeni Elesković sigurno neće igrati. Pobednik ovog duela igraće u polufinalu Dejvis kupa protiv Argentine.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Ana Ivanović sigurno do drugog kola