Tipsarevic_Janko_gemaxDrugi dan kvalifikacija na Gemax Open 2010

 

Drugog dana predtakmičenja na turniru Gemax Open 2010 odigrani su mečevi drugog kola kvalifikacija. Niko od predstavnika Srbije nije se plasirao u završnicu predtakmičenja, a posle jučerašnjih iznenađenja, nosioci su opravdali očekivanja.

Od domaćih igrača, prvi je na teren izašao Miljan Zekić koji je poražen od Gorana Tošića, člana crnogorske Dejvis kup reprezentacije. Tošiću je bio dovoljan po jedan brejk na početku oba seta za pobedu i rezultat 2:0 (6:4, 6:4). Arsenije Zlatanović, jedan od najtalentovanijih igrača Srbije, poražen je u duelu sa godinu dana mlađim Jevgenijem Donskojem identičnim rezultatom – 2:0 (6:4, 6:4), dok Marko Đoković nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor Čehu Janu Mertlu – na semaforu je stajalo 6:2, 6:3 u korist Čeha.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Marej protiv Ferera brani titulu i ruši Federera

U ostalim mečevima dana, nosioci su bez većih problema obezbedili plasman u narednu rundu. Simon Štadler (2) bio je bolji od Franka Skugora sa 6:1 i 6:4, dok je Jan Minar (3) savladao Nemca Martina Emriha sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (8). U prvom meču dana, Filip Prpić (4), predstavnik Švedske, savladao je uzdanicu ruskog tenisa, devetnaestogodišnjeg Ilju Beljajeva rezultatom 6:4, 6:4.

Povezana vest:  Krunić bez četvrtfinala u Budimpešti, Kirstea bolja

Sutra su na programu završni mečevi kvalifikacija sa početkom od 10:30 sati. U sutrašnjim mečevima između Filipa Prpića i Sebastijana Rišika, Jana Minara i Jevgenija Donskoja, Martina Slanara i Gorana Tošića, kao i Simona Štadlera i Jana Mertla biće odlučeno koja četvorica tenisera će se kvalifikovati za glavni turnir i sastati se sa Tipsarevićem, Ančićem, Kukuškinom, Kubekom, Golubjevim, Braunom i drugim zvezdama svetskog tenisa u nastavku takmičenja.