slobodan_zivojinovic_izbori (1)

TSS: Statut usvojen po zakonu

 

Pravna služba Teniskog saveza Srbije (TSS) saopštila je danas da je ta organizacija prilikom usvajanja Statuta „u celosti postupala saglasno Ustavu i merodavnim zakonima“. Ustavni sud Srbije 7. jula proglasio je neustavnim član 37 Statuta TSS-a, na osnovu kojeg je Skupština TŠ-a 25. januara izabrala rukovodeće organe.

-TSS je pre usvajanja Statuta obavio sve potrebne konsultacije sa stručnim službama Ministarstva omladine i sporta, koje nisu imale nikakvih primedbi na spornu odredbu člana 37, kao ni primedbi na zakonitost rada sednice Skupštine TSS – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Krunić i Stojanović u četvrtfinalu dubla u Budimpešti

U TSS smatraju da, ako se osporeni član 37 njihovog Statuta smatra neustavnim, onda bi se neustavnim mogli smatrati i „svih 26.000 statuta udruženja građana, koja su registrovana kod Agencije za privredne registre“.

-Agencija za privredne registre preporučuje, kao prihvatljiv i poželjan, model statuta udruženja građana kojim se predviđa da statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na skupštini udruženja ili određeni broj dana od usvajanja, baš kao što to predviđa i osporeni član 37 Statuta TSS-a – navodi se između ostalog u saopštenju.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Troicki za samo 40 minuta do četvrtfinala

U Savezu smatraju da su „zlonamerne spekulacije“ po kojima je odlukom Ustavnog suda ceo Statut TSS-a proglašen neustavnim – „neistinite i neutemeljene“.

-TSS će u najskorije vreme održati sednicu Skupštine, na kojoj će usvojiti dopune i izmene Statuta, kojima će istovremeno biti otklonjen nedostatak na koji je ukazao Ustavni sud i biće otklonjene sve sumnje u zakonitost i legitimnost rada organa TSS – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Krunić zadržala 39. mesto na WTA listi