serena_vilijamsWTA STANFORD

Serena Vilijams deklasirala Šarapovu

Sa 6-1, 6-3 nadigrala je Serena Vilijams Ruskinju Mariju Šarapovu u četvrtfinalnom dvoboju WTA-ovog turnira u kalifornijskom Stanfordu I tako izborila polufinale protiv Sabine Lisicki.

-Dobro sam krenula u meč. Ne možeš dobiti petu igračicu sveta ako nisi maksimalno koncentrisana. Ovo je sjajna pobeda za nastavak moje sezone na tvrdoj podlozi. Igram bolji tenis no što sam igrala prošlog meseca. Naporni se rad isplaćuje. Nadam se da će se nastaviti i dalje – rekla je Amerikanka, trenutno 169. teniserka WTA-ovog poretka, koja igra tek treći turnir nakon vimbldonske pobede prošle godine i prvi na američkom tlu od US Opena 2009. godine.

Povezana vest:  Troicki i Sepi u četvrtfinalu dublova

Šarapova je u meč ušla s osam neiznuđenih grešaka pre nego što je pogodila svoj prvi winner.

-Nije to bio moj dan. Serena je servirala i udarala tako dobro da sam kasnila u svim reakcijama. Osećala sam se kilavo. Bio je to loš dan, ali i podsetnik da moram bolje.

Reč je o rivalstvu dveju najboljih teniserki proteklog desetljeća koje to zapravo i nije. Serena je slavila šesti put zaredom i sedmi u devet dosad odigranih mečeva. Nije Šarapova dobila Amerikanku od finala WTA Championshipsa 2004. godine.

Povezana vest:  Đoković pobedio Hačanova za četvrtfinale Rolan Garosa

U polufinalu će Vilijams biti favoritkinja protiv mlade Nemice Sabine Lisicki, koja je dobila Agnješku Radvansku u tra seta, ali prilično lošom igrom prepunom forsiranja winnera i grubih promašaja.

U drugom će se polufinalu sastati Marion Bartoli i Dominika Cibulkova.

WTA Stanford, četvrtfinale:

Cibulkova (8) – Erakovic 6-1, 6-1

Bartoli (3) – Morita 6-1, predaja Morite

Povezana vest:  Đere u drugom kolu Budimpešte, Lajović eliminisan

Lisicki – Radwanska (5) 7-6(4), 2-6, 6-2

Williams -Šarapova (2) 6-1, 6-3