AA_tennis_ball_racquet

Tomić izbačen iz prostorija Saveza u Nišu

 

Potpredsednik Teniskog saveza Srbije i predsednik Teniskog saveza istočne Srbije Miodrag Tomić rekao je danas da je izbačen iz prostorija u zgradi Teniskog kluba Radnički u Nišu.

-Prostorije saveza nalaze se u zgradi TK Radnički od 1980. godine od osnivanja saveza, ali sam prekjuče zatekao stvari na hodniku. Nemam nikakvu odluku kluba o izbacivanju saveza iz zgrade – rekao je Tomić.

On je kazao da mu je obezbeđenje kluba prenelo da je izbačen iz prostorija i da prostorije saveza sada koristi privatno obezbeđenje koje je angažovala uprava kluba. Tomić je objasnio da je policija sačinila zapisnik i da je od niškog suda zatražio da mu omogući povratak u prostorije saveza.

Povezana vest:  ATP MINHEN, Troicki i Dluhi u četvrtfinalu dublova

-Ja sam na čelu Saveza 30 godina i učestvovao sam i u izgradnji zgrade kluba, a skupština TK Radnički mi je priznala oko 10 odsto učešća u objektu – rekao je Tomić.

On je kazao i da je na oglasnoj tabli kluba istaknuto obaveštenje da je izbačen iz TK Radnički.

-Ne znam na koji način sam izbačen iz kluba. Trebalo bi da o tome najpre odlučuje disciplinska komisija. Ovakvim ponašanjem pričinjena mi je šteta – rekao je Tomić.

Povezana vest:  AO 2013, Tipsarević posle pet setova u osmini finala

Grupa članova Teniskog kluba Radnički iz Niša zatražila je ranije vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva sporta zbog kako su naveli sumnje u ispravno vođenje kluba. Poziv ministarstvu uputili su jer su nezadovoljni radom rukovodstva kluba i predsednikom Upravnog odbora TK Radnički Vojislavom Mitićem.

Na prijavnici na teniskim terenima TK Radnički krajem juna takođe je objavljena odluka Skupštine kluba kojom se zabranuje ulazak na terene grupi od devet članova zbog nanošenja štete ugledu kluba. Odluka nije potpisana. Dugogodišnji član kluba Miodrag Pavlović objasnio je da je zbog odluke nekoliko puta intervenisala i niška policija na poziv obezbeđenje kluba, ali policija nije sprečila članove kluba da nastave sa igrom na terenima kluba.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Nole rutinski pobedio Monaka, na redu finale sa Marejem

Predsednik UO TK Radnički Vojislav Mitić koji inače živi u Beogradu i predaje na niškom Elektrotehničkom fakultetu nije želeo da telefonom razgovara o dešavanjima u klubu.