dzejmi_marej_gemaxDžejmi Mari – prvi put u Beogradu!

 

Beograd ponovo ima priliku da ugosti jedno veliko ime svetskog tenisa! Džejmi Mari, domaćoj publici poznat i po tituli u miks dublu sa Jelenom Janković na Vimbldonu, nakon turnira u Bergamu, spakovao je kofere i preko Milana stigao u srpsku prestonicu.

-Ne dozvolite da vas ono što ne možete da postignete obeshrabri da uradite ono što je u vašoj moći – ukratko bi bila Marijeva životna filozofija.

-Previše brinemo o stvarima koje ne možemo da uradimo i u čitavoj toj zbrci ne stignemo da se posvetimo stvarima koje nam idu od ruke – rekao je Marej.

Nakon što je godinama slušao utiske drugih tenisera sa tura i sam je odlučio da poseti Beograd.

Povezana vest:  Veliki povratak Bojane Jovanovski

-Prvi put sam ovde. Ništa još nisam video, osim stadiona Crvene zvezde. Idem od hotela do kluba i nazad, ništa više od toga.

Minulog vikenda, na turniru u Bergamu, na svoj 24. rođendan, Mari je osvojio titulu u dublu sa Marijem, pobedom nad Bekom i Krkoškom – 6:1, 6:7 (2), 10:8.

-Plan je da igramo zajedno tokom cele godine. Dobar smo tim. Uspehom bih smatrao da se vratim među 40 prvoplasiranih dubl igrača na ATP listi. Mislim da bi to bila dobra polazna osnova za 2011 – nastavlja Mari

Džejmi nema priliku da provodi puno vremena sa mlađim bratom, Endijem.

-Lepo se slažemo, ponekad igramo ili putujemo na turnire zajedno, ali retko pričamo o mečevima. Ja njegove nastupe najčešće gledam putem TV ekrana, on moje mečeve gotovo i da ne stigne da isprati.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Živojinović ne prihvata ulogu favorita

Leta 2007, Mari je u paru sa Jelenom Janković publiku u Londonu doveo do stanja gotovo potpunog delirijuma osvajanjem tirule u miks dublu.

-To je bilo neverovatno, zaista veliko iznenađenje. Nisam očekivao titulu. Tokom dve nedelje smo se sjajno zabavljali i sada sam ponosan što ću jednog dana moći da se hvalim kako sam osvojio pehar na vimldonskoj travi.

Interesantno je da levoruki teniser retko igra miks dublove, ali da svaki put beleži izuzetne rezultate.

-To je zato što mi je lakše da komuniciram sa ženama. Šalim se. Sve te devojke su dobre teniserke, jednostavno smo imali sreće da nam sve polazi za rukom i da se dobro razumemo. Kada Vas tako krene, rezultati nikada ne izostaju.

Povezana vest:  Marej prvi finalista završnog mastersa

Tokom srednje škole, svaki slobodan trenutak koristio je da unapredi svoje golfersko umeće.

-S godinama, imam sve manje vremena za sebe, tako da sve ređe igram golf. Ranije sam zaista uživao u toj igri. Sada najviše volim da retke trenutke odmora provodim u svojoj kući u Londonu, što dalje od tenisa – završio je Džejmi Mari, koji je na turniru u Beogradu, u paru sa Džonatanom Marejem (GBR) postavljen za prvog nosioca u konkurenciji dublova i svoj meč prvog kola trebalo bi da odigra kasnije u toku večeri.