novak_djokovic_kina_slavlje

ATP MONTREAL

Ðoković protiv Čilića za 50. pobedu u 2011. godini

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković na startu Mastersa u Montrealu protiv Nikola Davidenka malo je „kidao živce“ svojim navijačima, ali je ipak uspeo da zabeleži prvu pobedu kao „svetski broj 1“, ukupno 49. u 2011. godini. Priliku za jubilarni 50. trijumf imaće večeras od 20 časova protiv Marina Čilića, koji je iznenadio Argentinca Huana Martina Del Potra. Ðoković se do sada pet puta sastajao sa hrvatskim teniserom i svih pet mečeva rešio u svoju korist.

Povezana vest:  Djoković u četvrtfinalu mastersa u Šangaju

-Ništa se nije promenilo u mom pristupu zato što sam sada zvanično najbolji teniser sveta. Logično je da na mene sada svi gledaju drugačije, ali ja ću i dalje pokušati da radim iste stvari na terenu i pobeđujem – izjavio je Ðoković posle trijumfa nad Davidenkom.

Ðoković kaže da se ne opterećuje pitanjem koliko dugo će ostati na prvom mestu ATP liste.

Povezana vest:  DAVIS CUP, SRBIJA – SAD 05 – 07. MARTA U BEOGRADSKOJ ARENI

-Ne želim da razmišljam o tome. Dolaskom na prvo mesto svetske rang liste ostvario sam svoj san, to mi je trenutno jedino u glavi i trudim se da maksimalno uživam – poručio je Ðoković.

A posle šokantne eliminacije Rafaela Nadala od Hrvata Ivana Dodiga gotovo je izvesno da će Ðoković još dugo uživati pošto Španac nije uspeo da odbrani prošlogodišnje polufinale i sigurno će ostati bez 360 ATP bodova.

Povezana vest:  Venus Williams izdaje knjigu

Polufinale brani i Ðoković, pa ukoliko srpski teniser bude na očekivanom nivou njegova prednost u odnosu na Nadala posle Montreala mogla bi da bude još ubedljivija.