janko_montreal_2011

ATP SINSINATI

Tipsarević u drugom kolu Sinsinatija

 

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na turniru masters serije u Sinsinatiju savladavši danas u prvom kolu Francuza Eduara-Rožea Vaselina sa 2:1 u setovima – 6:0, 3:6, 7:6 (7:5). Tipsarević je posle mnogo problema srušio neočekivano snažan otpor Francuza, koji zauzima 113. mesto na ATP listi. U njihovom prvom međusobnom okršaju činilo se da će Srbin ekspresno završiti posao, nakon što je prvi set dobio odličnom i raznovrsnom igrom ne prepustivši rivalu nijedan gem.

Povezana vest:  Azarenka pobednica turnira u Dohi

Nastavak susreta, međutim, potpuno je izmenio odnos snaga na terenu. Tipsarević je sasvim stao, a Vaselin preuzeo inicijativu, pa je bez većim problema stigao do izjednačenja u setovima i najavio neizvesnu završnicu susreta. Da Tipsarević ne igra na nivou 20. tenisera sveta verovatno je doprineo i problem sa plikom na stopalu leve noge, zbog čega je dva puta uzimao medicinski tajm-aut. Ceo treći set protekao je u izjednačenoj i neizvesnoj borbi.

Povezana vest:  Beker: Mi u loži umirali smo tokom četvrtog seta

Srbin nije uspeo da iskoristi dve meč lopte pri vođstvu od 5:4, a potom je konačno sve rešeno u taj-brejku. Odlučila su dva mini brejka za prednost od 2:1 i 6:4, pa je Tipsarević u pravoj drami okončao neočekivano težak duel iskoristivši četvrtu meč loptu posle dva dva i po sata igre.

Naredni protivnik trećeg reketa Srbije biće pobednik meča između Austrijanca Jirgena Melcera i Francuza Žila Simona.

Povezana vest:  ATP LONDON, Marej drugi polufinalista iz A grupe