jelena_jankovic_rim_4

WTA SINSINATI

Janković u osmini finala Sinsinatija

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Sinsinatiju pošto je večeras u šesnaestini finala savladala Kineskinju Ðije Ženg sa 2:1 u setovima – 4:6, 6:3, 6:1. Drugi reket Srbije loše je započela meč protiv 65. teniserke sa WTA liste i nakon izgubljenog prvog seta bila je na pragu eliminacije. Jankovićeva je, međutim, u nastavku zaigrala kao preporođena, pa je u šampionskom stilu izborila petu pobedu nad Kineskinjom u njihovom šestom međusobnom duelu.

Povezana vest:  Đoković na terenu prvog dana Australijan Opena

Posebno dobro Srpkinja je igrala u trećem setu u kojem je prosto zbrisala protivnicu. Već ne početku brejkom je povela sa 1:0, potom na isti način sa 3:0 i dalji otpor Ðije Ženg tada je definitivno bio srušen.

Do kraja meča Janković je Kineskinji prepustila samo jedan gem. U borbi za četvrtfinale najbolje rangirana srpska teniserka sastaje se sa Italijankom Frančeskom Skjavone, koja je ranije danas pobedila Ruskinju Mariju Kirilenko sa 7:5, 3:6, 6:4.

Povezana vest:  Blejk menja povređenog Pola Anrija Matjea na Vimbldonu

Protiv Skjavone, osme na svetskoj rang listi, Janković ima pozitivan bilans i vodi sa 3:2 u međusobnim duelima. Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.