nole_montreal_1_2011

ATP SINSINATI

Đoković u polufinalu, na redu Berdih

 

Novak Đoković (1, Srbija) – Gael Monflis (6, Francuska) 2:1 (3:6,6:4,6:3)

Srpski reket broj 1 Novak Đoković pobedio je Gaela Monflisa sa 2:1 u setovima (3:6,6:4,6:3) na masters turniru serije 1.000 u Sinsinatiju za dva sata i 33 minuta igre. Iako je Đoković delovao razoružano u prvom setu, gde ništa nije išlo od ruke reketu broj 1, Nole je uspeo da se vrati u igru i da dođe do drugog seta i na kraju meča zasluženo slavi. Tako je Đoković nastavio ubedljiv pobednički niz.

Povezana vest:  WTA JU ES OPEN 2011, Ivanović izgubila od Serene Vilijams

U prvom setu, ukratko, Monflis je delovao svežije i odlučnije da se revanšira za poraz od Đokovića, tačnije „rasturanje“ na turniru u Montrealu. Prvi set je Francuz dobio sa 6:3 ali je Đoković uspeo da se „oporavi“, da dobije set i produži meč.

U trećem setu Monflis je ponovo zabavljao publiku, kako sedenjem na reklamama pored terena, odugovlačenjem ali ništa mu to nije pomoglo da Đoković zasluženo slavi i u ovom četvrtfinalnom meču. Ipak, čini se, da je ovo bio jedan od težih mečeva Đokoviću.

Povezana vest:  FED KUP 2011, Slovačka povela protiv Srbije u plejofu Fed kupa

U polufinalu će se Đoković sastati sa Tomašom Berdihom (8. nosilac) koji je sa 2:0 u setovima pobedio, više nego zasluženo Rodžera Federera. Đoković i Berdih su se do sada sastajali sedam puta a Nole je bio bolji u šest duela. Poslednji put njih dvojica su igrali u Dubajiu kada je u trećem setu Berdih predao meč.

Povezana vest:  Azarenka planira da igra na Vimbldonu