nole_finale_montreal_slavi

ATP SINSINATI

Đoković u finalu, Berdih predao meč

 

Novak Đoković – Tomaš Berdih 1:0 (7:5)

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković plasirao se u finale turnira masters serije u Sinsinatiju pošto mu je Čeh Tomaš Berdih predao polufinalni meč posle prvog seta zbog povrede. Ðoković je dobio set rezultatom 7:5, a odmah po završetku Berdih je neočekivano prišao sudiji i saopštio da odustaje od dalje borbe.

Povezana vest:  Lajović bez polufinala u Napulju

Prvi reket sveta je tako nastavio neverovatnu seriju ove sezone sa skorom od 57 pobeda i jednim porazom, a u meču za titulu u Sinsinatiju sutra se sastaje sa Britancem Endijem Marejom, koji je ranije večeras savladao Amerikanca Mardija Fiša sa 6:3, 7:6 (10:8).

Odigrani set između Srbina i Čeha protekao je u izjednačenoj borbi do same završnice. Berdih je agresivnom igrom, ponajviše zahvaljujući snažnim servisima, stekao lepu priliku da iznenadi Ðokovića, jer je u sedmom gemu brejkom poveo sa 4:3, a potom i sa 5:3. Ðoković je, međutim, strpljivo uzvraćao i tražio šansu da na isti način osvoji poen, što mu je pošlo za rukom u desetom gemu za izjednačenje na 5:5.

Povezana vest:  Teniseri Srbije dočekuju Rusiju u Nišu

Tada je dalji otpor devetog tenisera sa ATP liste bio definitivno srušen. Ðoković je potpuno preuzeo inicijativu i rutinski okončao set za sedmu pobedu nad Berdihom u osmom međusobnom duelu. Finale između prvog i četvrtog reketa sveta, koji su vršnjaci rođeni u istom mesecu, maju, očekuje se sa velikim interesovanjem. Ðoković i Marej do sada su se sastajali devet puta, a Srbin je uspešniji i vodi sa 6:3. Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,59 miliona dolara.

Povezana vest:  Mirčić u polufinalu ITF turnira u Johanesburgu