jelena_jankovic_sinsinati_2011

WTA SINSINATI

Janković bez trofeja na turniru u Sinsinatiju

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji trofej na turniru u Sinsinatiju pošto je kasno večeras u finalu izgubila od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:1 u setovima – 4:6, 7:6 (7:3), 6:3 za dva časa i 50 minuta. Svojevremeno prvorangirana teniserka sveta propustila je veliku priliku da osvoji 13. WTA titulu u karijeri, a prvu od Indijan Velsa prošle godine. Igrala je dobro i bila nadomak uspeha, ali je ispustila pobedu ponajviše zbog sopstvenih grešaka.

Povezana vest:  Troicki eliminisan od Basilašvilija u Čengduu

Finalni meč Jankovićeva nije počela dobro, gubila je sa 4:1, ali je u nastavku napravila sjajan preokret osvojivši šest gemova zaredom za vođstvo od 1:0 u setovima. U drugom delu susreta nastavila je sa dobrom igrom stekavši prednost od 2:0, međutim, počela je neshvatljivo da greši, što je Ruskinja iskoristila i vratila se u meč, da bi potom bila bolja i preciznija u taj-brejku.

Povezana vest:  Serena Vilijams se povukla zbog povrede kolena

Treći set počeo je neuobičajeno, pravom rezultatskom klackalicom, u kojoj je viđeno čak šest brejkova zaredom. Sve je rešeno u osmom gemu, kada je Šarapova ponovo na protivnički servis povela sa 5:3, da bi na kraju uspela da sačuva stečenu prednost i izbori šestu pobedu nad Srpkinjom u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Trijumfom u Sinsinatiju Šarapova je osvojila 24. WTA trofej u karijeri i novčanu nagradu od 360.000 dolara, dok je Jankovićevoj pripala upola manja svota, ali će od ponedeljka ponovo biti među 10 najboljih teniserki sveta.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić nastavlja takmičenje u Pingou (25.000 dolara)